Mokymo programos
Saugos Inžinerija
Valstybinis kodas: 62102T201
Kodas pagal ISCED: 51286
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1,5 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti saugos inžinerijos magistrus, gebančius dirbti Vidaus reikalų ir Krašto apsaugos ministerijų tarnybose, valstybinėje darbo inspekcijoje, statybos ir pramonės įmonėse, dirbti pedagoginį ir mokslinį darbą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Busimieji saugos inžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: gaisrų vyksmo teoriją, gaisrų ir avarijų prognozavimą ir rizikos valdymą, gelbėjimo darbų strategiją, taktiką ir saugą, gamybos procesų ir žmonių saugą ir kt.
Praktinės studijos nenumatytos.
Programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas saugos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus saugos inžinerijos magistro studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Saugos inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems gaisrinės saugos bakalauro arba inžinieriaus kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti aukštos kvalifikacijos specialistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Saugos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti vadovo, mokslininko tyrėjo eksperto darbą saugos inžinerijos srityje.
Asmuo, įgijęs saugos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti analizuoti ir vertinti saugos sistemos struktūrą, jos elementus ir valdymą, atlikti teorinius ir eksperimentinius šios srities tyrimus, vykdyti gaisrų ir avarijų prognozavimą bei rizikos valdymą, kaupti ir interpretuoti gautus duomenis, taikyti naujus metodus ir šiuolaikines informacines technologijas, vertinti ir valdyti procesus, susijusius su gaisrais ir ekstremaliomis situacijomis
- žinoti saugos inžinerijos mokslo tendencijas, saugos inžinerijos krypties problemas, jų sprendimo būdus, saugos sistemos elementų tarpusavio ryšius ir jos valdymo būdus, organizacijos intelektualinių ir materialinių išteklių vertinimo kriterijus
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, vadovauti darbuotojų kolektyvui
Saugos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal saugos inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti saugos inžinerijos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti gaisrinės saugos inžinieriaus bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Baigusiems ne gaisrinės saugos specialybę ir norintiems studijuoti šią programą bakalaurams (inžinieriams), reikia išklausyti discipliną "Gaisrinės saugos ir gelbėjimo darbų pagrindai".
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti saugos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję saugos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti vadovaujantį darbą įmonėse ir organizacijose, viešojo administravimo įstaigose mokslinį ir pedagoginį saugos inžinerijos krypties darbą, gilinti savo žinias doktorantūros studijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju