Mokymo programos
Verslo Vadyba
Valstybinis kodas: 62103S140
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti tyrinėtojus, konsultantus, padalinių ir organizacijų vadovus.
Stojantysis turi turėti vadybos ir verslo administravimo arba ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas. Asmenys, turintys viešojo administravimo, rekreacijos ir turizmo, socialinio darbo, politikos mokslų, inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį priimami išlaikius stojamąjį egzaminą.
Būsimieji vadybos ir verslo administravimo specialistai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: verslo projektavimo metodologiją, strateginio valdymo metodus, valdymo teorijas, organizacinės kultūros kūrimą, investicijų valdymą, verslo sprendimų teorijas, inovacijų strategijas; taikomuosius studijų dalykus: statistinius analizės metodus vadyboje bei pasirenkamuosius dalykus: verslo vertinimą, demografiją, geopolitiką, kainodarą, darbo apmokėjimą, vadybinę ekonomiką, projektų valdymo metodiką, personalo valdymo metodologiją, ekonominę analizę.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus verslo vadybos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vadybos ir verslo administravimo arba ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems verslo vadybininko kvalifikacijos.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti verslo vadovo darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti naudoti labai specializuotas teorines ir praktines žinias, kurios naudingos kuriant ir įgyvendinant idėjas, pademonstruoti kritišką verslo vadybos srities ir įvairių sričių sandūros taškų žinių problemų suvokimą, nustatyti problemas, remiantis tyrimais ir įtraukiant žinias iš naujų ir tarpdisciplininių sričių, priimti sprendimus, vadovaujantis nepilna ar ribota informacija, esant įvairiems rinkos ir technologijų neapibrėžtumams, įsisavinti naujus įgūdžius pagal iškylančias naujas žinias ir metodikas, imtis vadovavimo ir novatoriškumo darbo ir mokymosi aplinkoje, kuri yra neįprasta, sudėtinga ir nenuspėjama ir kuri reikalauja spręsti problemas su daug tarpusavyje sąveikaujančių veiksnių, apžvelgti komandų strateginę veiklą, nagrinėti ir apmąstyti socialines normas ir santykius bei veikti taip, kad jie pasikeistų, spręsti problemas, panaudojant sudėtingus žinių šaltinius, kurie kartais yra nepakankami ir tai daryti naujose bei neįprastose aplinkose, pademonstruoti veiklos sąveikos patirtį, susidorojant su pasikeitimais sudėtingoje aplinkoje, reaguoti į socialines, mokslines ir etines problemas;
- žinoti vadybos teoriją ir istoriją, naujoves šioje srityje, tyrimų metodologiją ir taikymo sritis, problemų sprendimo būdus bei strategijas, projektavimo pagrindus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal verslo vadybos programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vadybos ir verslo administravimo arba ekonomikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administravimo specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali kurti savo verslo įmonę, dirbti kitų padalinių vadovais, produktų gamybos ir paslaugų padalinių (skyrių) vadovais, direktoriais ir kitais vadovais.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju