Mokymo programos
Verslo Vadyba
Valstybinis kodas: 62103S141
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti vadybos ir verslo administravimo magistrus, gebančius vykdyti mokslinius tyrimus vadybos, verslo adimintravimo bei ekonomikos srityse, taip pat dirbti vadovaujantį darbą įvairiuose verslo sektoriuose, plėtoti verslą naujomis kryptimis (aukštųjų technologijų, naujų gamybų, tarptautinės integracijos bei globalių pinigų ir kapitalo rinkų srityse, aktyvinant verslą ES rinkų mastu), rengti ir įgyvendinti verslo projektus ir programas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji vadybos ir verslo adminitravimo magistrai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: vadybos teoriją, mokslinių tyrimų pagrindus, inžinerinę ekonomiką, organizacijų teoriją, tarptautinę ekonomiką, valdymo apskaitą, valdymo informacines technologijas, marketingo strategiją, finansų sistemas; pasirenka keturis iš penkiolikos programos gilinamojo pobūdžio taikomųjų dalykų bei vieną iš keturių pasirenkamųjų programos plečiamojo pobūdžio taikomųjų dalykų.
Studijų programoje numatytos 9 specializacijos: marketingas, tarptautinis verslas, finansų inžinerija, socialinio sektoriaus vadyba, informacinės veiklos vadyba, verslo vertinimas ir draudimas, organizacijų vadyba, investicijų valdymas, verslo vertės valdymas.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus verslo vadybos magistrantūros studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vadybos ir verslo administravimo ar tai krypčiai artimą bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti vadybos ir verslo administravimo magistrais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti vadybos ir verslo administratoriaus darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvertinti mokslinių tyrimų poreikį, kvalifikuotai juos suplanuoti ir įvykdyti tinkamai pritaikant mokslinio tyrimo metodus, informacines technologijas, įvertinti gautus rezultatus, savarankiškai priimti sprendimus, savarankiškai parengti, pagrįsti bei įgyvendinti atsakingus valdymo sprendimus įvairiose verslo srityse, vadovauti įvairiems verslo sektoriams, plėtoti verslą naujomis kryptimis, organizuojant konkurencingą gamybą, rengti ir įgyvendinti verslo projektus ir programas, diegti pažangias technologijas, taikyti inovacijas, kurti naujas įmones, organizuoti bei administruoti jų veiklą, vertinti verslo vertę;
- žinoti vadybos ir administravimo bei ekonomikos mokslo tendencijas, Lietuvos ir tarptautinės rinkos kūrimo ir funkcionavimo prielaidas ir procesus, vadybos ir ekonomikos krypties problemas bei jų sprendimo galimybes, valdymo teorijas, sprendimų priėmimo metodus, pagrindinius ekonominės analizės metodus, verslo vertės, verslo projektų vertinimo metodus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal verslo vadybos studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacijos reikia turėti vadybos ir verslo administravimo bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti vadybos ir verslo administratoriumi įvairiose verslo įmonėse, verslą administruojančiose valstybinėse tarnybose, finansinėse organizacijose, universitetuose bei kolegijose, profesinio konsultavimo, organizacijų personalo mokymo centruose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju