Mokymo programos
žemės ūkio Buhalterinė Apskaita Ir Finansai
Valstybinis kodas: 62103S142
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji žemės ūkio buhalterinės apskaitos ir finansų studijų programa skirta rengti vadybos ir verslo administravimo studijų krypties magistrus, gebančius moderniais moksliniais metodais, kontroliuoti, analizuoti ir įvertinti įmonių finansinę būklę ir rezultatus, identifikuoti apskaitos ir finansų problemas, savarankiškai atlikti mokslinius tyrimus.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji vadybos ir verslo administravimo magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: apskaitos ir finansų teorijas, valdymo apskaitą, apskaitos ir audito tarptautinę reglamentaciją, vidaus auditą ir kontrolę, įmonės finansų valdymą, finansų rinkas, tarptautinius atsiskaitymus, finansinių investicijų valdymą, mokslinių tyrimų metodologiją, taikomąją ekonometriją ir kitus dalykus.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus žemės ūkio buhalterinės apskaitos ir finansų studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti apskaitos ir finansų vadybininko darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti susirasti informaciją, ją analizuoti, sisteminti ir vertinti, naudotis šalies, užsienio ir organizacijos informacinėmis sistemomis, moksliškai samprotauti, analizuoti bei spręsti apskaitos, audito ir finansų problemas besikeičiančios rinkos ir ribotos informacijos sąlygomis, priimti strateginius ir operatyviuosius finansų valdymo sprendimus, formuoti bei įgyvendinti nacionalinę, verslo subjektų ir viešojo sektoriaus apskaitos politiką, nustatyti optimalų apskaitos informacijos poreikį sprendimams priimti, planuoti, organizuoti ir atlikti auditą, savarankiškai atlikti mokslinius tyrimus ir parengti mokslinio pobūdžio išvadas bei pasiūlymus;
- žinoti klasikines ir moderniąsias apskaitos, finansų bei jų valdymo teorijas, apskaitos ir finansų teorijų sąsają su praktika, apskaitos, audito ir finansų sistemas, apskaitos ir finansų šakų mokslinių tyrimų metodologijas ir metodikas, mokslinių tyrimų vykdymo procesą;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, analitiškai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal žemės ūkio buhalterinės apskaitos ir finansų studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti vadybos ir verslo administratoriumi nėra pripažįstami.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti valstybinėse ir savivaldybių įstaigose, finansų institucijose, konsultavimo tarnybose, žemės ūkio infrastruktūros įmonėse, kolegijose, universitetuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju