Mokymo programos
žemės ūkio Verslo Vadyba
Valstybinis kodas: 62103S143
Kodas pagal ISCED: 51234
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji žemės ūkio verslo vadybos magistrantūros studijų programa skirta rengti vadybos ir verslo administravimo studijų krypties magistrus, gebančius savarankiškai dirbti vadybinį ir mokslinį darbą žemės ūkio verslo vadybos srityse kintančios verslo aplinkos sąlygomis.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams, neturintiems žemės ūkio verslo vadybos pagrindų, studijų programoje numatyti papildomi studijų dalykai, kuriuos jie turi išklausyti.
Būsimieji vadybos ir verslo administravimo magistrai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: mokslinių tyrimų metodologiją, inovacijų ir projektų valdymą, sprendimų valdymą, konsultavimo teoriją ir metodus, žemės ūkio politiką ir administravimą, žemės ūkio ir maisto produktų rinkodarą, finansų valdymą, visuotinės kokybės vadybą, verslo strateginę vadybą.
Vykdoma naujovių organizavimo praktika. Praktinių studijų trukmė ? 160 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami finansinių dokumentų rengimo ir tvarkymo, projektų rengimo ir vykdymo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus žemės ūkio verslo vadybos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Žemės ūkio verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti vadybos ir verslo administravimo magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti vadybininko darbą.
Asmuo, įgijęs vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti taikyti sociologinių ir rinkodaros tyrimų metodus bei parengti strategijas, parinkti efektyvius konsultavimo metodus ir priemones žemės ūkio verslo vadybos ir kaimo plėtros klausimams spręsti, parengti, įgyvendinti ir vertinti strategijas bei verslo planus, parengti mokslinio tyrimo metodiką, atlikti mokslinius tyrimus ir parengti ataskaitas;
- žinoti vadybos, rinkodaros taikymo principus, sprendžiant šiuolaikines žemės ūkio verslo problemas, žemės ūkio verslo organizacijų bendrųjų ir rinkodaros strategijų kūrimo principus, konsultavimo bei verslo planų ir projektų rengimo metodikas, žemės ūkio verslo vadybos mokslinio tyrimo ypatumus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal žemės ūkio verslo vadybos studijų programą.
Norintiems siekti vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Įgiję vadybos ir verslo administravimo magistro kvalifikacinį laipsnį pagal žemės ūkio verslo vadybos studijų programą asmenys gali dirbti vadybininkais žemės ūkio gamybos ir ją aptarnaujančiose įmonėse ir organizacijose, žemės ūkio valdymo ir savivaldos institucijose, dėstytojais aukštosiose mokyklose ir tyrimo institutuose, kurti ir plėtoti savarankišką žemės ūkio verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju