Mokymo programos
Socialinė antropologija
Valstybinis kodas: 62105S107
Kodas pagal ISCED: 51231
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti antropologus, gebančius savarankiškai tyrinėti ir spręsti visuomenės problemas, kylančias iš šiuolaikinių globalinių sociokultūrinių procesų ir jų raiškos Lietuvoje, taikant socialinės antropologijos tyrimo metodus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Studentams neturintiems socialinės antropologijos pagrindų, studijų programoje numatytas vienas papildomas įvadinis (išlyginamasis) studijų dalykas ? socialinė antropologija, kurį jie turi išklausyti pirmojo semestro metu.
Būsimieji antropologai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: šiuolaikines socialinės antropologijos teorijas bei tyrimo metodus; postsocializmo antropologiją, politinę antropologiją; Europos sociokultūrinę antropologiją; taikomąją antropologiją; vizualinę antropologiją; socialinės ir kultūrinės tapatybės modelius; etniniu santykius ir migraciją, religijos antropologiją, globalizaciją ir antiglobalizmą.
Praktinės studijos vyksta užsienio visuomenėse ir Lietuvoje. Praktinių studijų trukmė –40 val. Jų metu atliekami tyrimai konkrečiose vietose.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas sociologijos (socialinės antropologijos) magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus socialinės antropologijos studijų programą studijas galima tęsti socialinių mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Socialinės antropologijos studijų programa skirta asmenims, turintiems socialinių ir humanitarinių mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti antropologu.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Sociologijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti antropologo darbą.
Asmuo, įgijęs sociologijos magistro kvalifikaciją, turi:
gebėti atlikti kokybinius empirinius tyrimus, taikant dalyvaujamojo stebėjimo ir kitus tyrimo metodus, identifikuoti ir atlikti mokslinius tyrimus, analizuojant problemines situacijas, kylančias dėl socialinių-kultūrinių prieštaravimų, susiduriant skirtingoms globalumo ir lokalumo, nacionalinių ir regioninių raidos tendencijų perspektyvoms, mažumos ir daugumos interesams, socialinio mobilumo ir multikutūralizmo plėtros ypatybėms, prognozuoti, modeliuoti ir valdyti, politiškai bei praktiškai spręsti iš socialinių-kultūrinių skirtumų kylančias problemas, atlikti stigmatizuotų ir kitų atskirties grupių stebėseną, tų grupių interesų atstovavimą ir tarpkultūrinį tarpininkavimą, atpažinti ir analizuoti sociokultūriškai skirtingų interesų grupių neformalųjį tarpkultūrinį komunikavimą, rengti tarpgrupinių konfliktų prevencijos strategijas, modeliuoti galimus konfliktus bei spręsti kilusius; žinoti antropologinius požiūrius, socialinių tyrimų metodologiją, įvairių kultūrų bendravimo bruožus, konfliktinių situacijų sprendimo būdus;mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su aplinkiniais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Sociologijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal socialinės antropologijos studijų programą.
Norintiems siekti sociologo kvalifikacijos reikia turėti socialinių ar humanitarinių mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti antropologu nėra pripažįstami.
Įgiję sociologijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti antropologu visų pakopų valstybės viešojo administravimo įstaigose, migracijos, gynybos ir taikos bei viešosios tvarkos palaikymo įstaigose, humanitarinės pagalbos tarptautinėse kultūros, mokslo ir švietimo, visuomenės sveikatos, gynybos, politikos organizacijose ir fonduose, kultūros ir žiniasklaidos institucijose, mokslo ir švietimo įstaigose, visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijose bei privačiose firmose ir nevyriausybinėse organizacijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju