Mokymo programos
Kūno kultūros ir sporto edukologija
Valstybinis kodas: 62107S136
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti mokytojus, trenerius, edukologijos magistrus, darbuotojus, gebančius dirbti pedagoginį ir tiriamąjį darbą kūno kultūros ir sporto srityje, aukštosiose mokyklose ir mokslo institucijose.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji kūno kultūros ir sporto edukologijos magistrai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: ugdymo sociologiją, ugdymo filosofiją, bioenergetiką, sportinio ugdymo diagnostiką ir modeliavimą, sporto psichologiją ir kt. ir taikomuosius studijų dalykus: motorikos ugdymo dėsningumus, judesių ugdymo technologiją, psichologinį vaiko raidos įvertinimą, mokinių rekreacijos technologijas, sportinio meistriškumo edukacines ir pedagogines darbingumo efektyvinimo technologijas, sporto varžybinės veiklos psichopedagogiką, sporto pratybų planavimo, valdymo metodologiją, sporto psichologiją
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti edukologijos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti kūno kultūros ir sporto mokytojo darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti vykdyti ir analizuoti kūno kultūros ugdymą(si), pasitelkiant naujausiomis mokslo žiniomis, rengti sportininkus, taikant metodologiškai korektiškus tyrimo metodus, koordinuoti veiklą su kolegomis, tėvais ir ugdymo įstaiga, numatyti fizinio ugdymo(si) tikslus bei jų įgyvendinimo būdus, įvertinti fizinio ugdymo padėtį bei mokinių pasiekimus, planuoti įvairią grupių ir individualią veiklą, taip pat veiklą mokinių, kurių skirtinga motorinė raida, fizinis aktyvumas ir pajėgumas bei poreikiai
žinoti esminius mokinio poreikius, psichologinius ir fiziologinius amžiaus skirtumus, fizinės ir psichinės sveikatos saugojimo ir stiprinimo principus bei priemones, švietimo organizavimą bei vaikų fizinį ugdymą ir sportinį rengimą reglamentuojančius dokumentus, teisinius aktus, ir jais naudotis prognozuojant ir planuojant fizinio ugdymo vyksmąmokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais.
Edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal kūno kultūros ir sporto edukologijos studijų programą.
Norintiems siekti kūno kultūros ir sporto edukologijos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kūno kultūros ir sporto specialistu nėra pripažįstami.
Įgiję edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti kūno kultūros ir sporto pedagogais įvairiose švietimo įstaigose, sporto klubuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju