Mokymo programos
žemės ūkio Inžinerijos Vadyba
Valstybinis kodas: 62109T118
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Būsimieji žemės ūkio inžinerijos vadybos magistrai studijuoja matematinę statistiką ir modeliavimą, mokslinių tyrimų pagrindus, verslo projektų valdymą, mechaninių ir energetinių sistemų patikimumą ir kt. Iš viso studijuojama 15 dalykų.
Praktinės studijos nenumatytos.
Žemės ūkio inžinerijos vadybos studijų programa skirta asmenims, siekiantiems tapti mechanikos inžinerijos magistrais.
Baigus žemės ūkio inžinerijos vadybos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
.
Plečiamoji žemės ūkio inžinerijos ir vadybos magistrantūros studijų programa skirta tobulinti profesinę ir mokslinę kvalifikaciją, ruoštis savarankiškam praktiniam ir moksliniam darbui.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursosąlygas.
Būsimieji magistrai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: matematinę statistiką ir modeliavimą, mokslinių tyrimų pagrindus, verslo projektų valdymą, matavimai biosistemų inžinerijoje, mechaninių ir energetinių sistemų patikimumą, atsinaujinančius energijos šaltinius, visuotinę kokybės vadybą, pasirenkamuosius dalykus: ergonomiką, saugos inžineriją, technikos ir technologijų rinkos tyrimus, verslo organizacijų vadybos teoriją, aplinkosaugos inžineriją ir vadybą, technikos prekybos įmonių vadybą, ekstremalių situacijų prognozavimą ir modeliavimą, mašinų ir įrenginių tarptautinę prekybą ir logistiką, personalo valdymą, profesinės rizikos valdymą, vibroakustinius procesus ir aplinkos triukšmo valdymą.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus žemės ūkio inžinerijos ir vadybos studijų programą studijas galima tęsti technologijos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Mechanikos inžinerijos studijų programa žemės ūkio inžinerijos vadyba skirta asmenims, turintiems inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti valdymo ir administravimo struktūrose.
Asmuo, įgijęs mechanikos inžinieriaus magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti taikyti fundamentaliąsias ir taikomąsias žinias dalyvaujant vykstančiuose žemės ūkio inžinerijos vadybos srities moksliniuose tyrimuose, pristatyti jų rezultatus, naudoti šiuolaikines informacines technologijas, ir šiuolaikines mokslinių darbų duomenų bazes, kūrybiškai ir kritiškai mąstyti;
- žinoti žemės ūkio inžinerijos vadybos mokslinių tyrimų metodikas, eksperimento planavimą, metrologinį bandymo laidavimą, duomenų apdorojimo būdus, inovacijų, strateginio valdymo, matematinės statistikos, organizacijų teorijos, kokybės vadybos sritis;
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais;
Norintiems siekti žemės ūkio mechanikos inžinerijos magistro kvalifikacijos reikia turėti mechanikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti mechanikos inžinerijos magistro gebėjimai nėra pripažįstami.
Įgiję žemės ūkio mechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti agrarinio sektoriaus valdymo ir administravimo struktūrose ir kitose verslo įmonėse.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju