Mokymo programos
Orlaivių pilotavimas
Valstybinis kodas: 62203T108
Kodas pagal ISCED: 51284
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta parengti aukštąjį universitetinį išsilavinimą turintį ir ICAO, NATO bei Europos bendrosios aviacijos administracijos standartus atitinkantį civilinės aviacijos specialistą-inžinierių su lakūno kvalifikacija, galintį dirbti Lietuvos ir tarptautinėje oro transporto sistemoje.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas. Sveikatos būklė turėtų leisti gauti I klasės sveikatos pažymėjimą.
Būsimieji orlaivių pilotai studijuoja oro teisę, skrydžių saugą, skrydžių ir aviacijos taisykles, kvalifikacinio lėktuvo konstrukciją ir funkcines sistemas, skrydžių lėktuvais ir treniruokliu įgūdžius, , skrydžių operacijas ir taisykles, orlaivius ir jų aerodinamiką, oro vežimų vadybą, keleivių ir krovinių pervežimo technologiją ir kitus dalykus.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: skrydžių lėktuvu ir treniruoklyje praktika, speciali skrydžių praktika. Praktinių studijų trukmė – 80 val.. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami orlaivių valdymo, navigacijos, ekstremalių situacijų valdymo, skrydžių organizavimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamaisiais egzaminais. Baigusiajam suteikiama orlaivių piloto kvalifikacija.
Baigus orlaivių pilotavimo programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Orlaivių piloto specialiosios profesinės studijos skirtos tinkamos sveikatos būklės asmenims, turintiems orlaivių pilotavimo bakalauro kvalifikaciją ir siekiantiems tapti orlaivių pilotais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti inžinieriaus darbą aviacijos srityje.
Asmuo, įgijęs inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti valdyti orlaivius, saugiai pakilti ir nutūpti, valdyti orlaivių prietaisus ir sistemas, atpažinti gedimus, stebėti matavimo prietaisų parodymus, vadovaujantis jais, operatyviai daryti išvadas ir imtis optimaliausių veiksmų, išklausyti ir suvokti gaunamus pranešimus, gerai suprasti rašytinius su darbu susijusius dokumentus, naudotis vizualiosios navigacijos žemėlapiais;
- žinoti orlaivio konstrukciją ir veikimo principus, orlaivių variklius, prietaisų konstrukciją ir jų parodymų reikšmes, fizikos ir chemijos dėsnius, jų sąveiką bei poveikį atmosferiniams reiškiniams ir meteorologinėms sąlygoms, radiolokacines, ryšių ir navigacijos sistemas, jų veikimo principus ir naudojimą, skrydžių, žmonių (įgulos ir keleivių) saugos reikalavimus, oro teisės, oro vežimų vadybos, Tarptautinės civilinės aviacijos ir ES Jungtinius aviacijos reikalavimus, labai gerai mokėti anglų kalbą, įskaitant OP ryšio frazeologiją;
- mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, sklandžiai, reikšti savo mintis, logiškai ir konstruktyviai mąstyti, nustatyti problemas, turėti gerą orientaciją ir gerą reakciją, būti emociškai stabiliu ir mandagiu.
Inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal aviacijos inžinerijos studijų programą.
Norintiems siekti inžinieriaus kvalifikacijos reikia būti baigus orlaivių pilotavimo pagrindines studijas ir turėti I klasės sveikatos pažymėjimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti orlaivių pilotu nėra pripažįstami.
Įgiję inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti orlaivių pilotais, inžinieriais Lietuvos ir užsienio civilinės aviacijos kompanijose, karinėse oro pajėgose ir vidaus reikalų sistemoje.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju