Mokymo programos
Ekonomikos Ir Verslo Pagrindų Pedagogika
Valstybinis kodas: 62207S102
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Aukštojo mokslo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1 m.
Neakivaizdinė: 1 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti ekonomikos ir verslo pagrindų mokytojus, išmanančius mikroekonominius ir makroekonominius reiškinius, jų tarpusavio ryšius bei gebančius perteikti ekonomines bei verslo pagrindų žinias taikant modernius mokymo metodus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji ekonomikos ir verslo pagrindų mokytojai studijuoja specialybinius dalykus: mikroekonomiką, makroekonomiką, vadybą, statistiką, finansus, ekonomikos didaktiką ir kt. Iš
Praktinės studijos vyksta vienu etapu: pedagoginė praktika. Praktinių studijų trukmė – 2 sav. jų metu įtvirtinami ir tobulinami mokymo metodų taikymo, tikslinių informacijos šaltinių atrinkimo, informacijos ugdytiniams perteikimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju – bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiama mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus ekonomikos ir verslo pagrindų pedagogikos studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Ekonomikos ir verslo pagrindų pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems pedagogikos bakalauro kvalifikacinį laipsnį bei siekiantiems tapti ekonomikos ir verslo pagrindų mokytojais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti ekonomikos bei verslo pagrindų mokytojo darbą.
Asmuo, įgijęs mokytojo kvalifikaciją turi:
- gebėti naudoti klasikinius ir moderniuosius mokymo metodus, perteikiant ekonomikos, finansų ir vadybos teoriją, ekonomikoje, paaiškinti finansuose ir vadyboje naudojamas specifines bazines sąvokas, atrinkti tikslinius informacijos šaltinius bei perteikti, naudojant klasikinius ir moderniuosius mokymo metodus, savo ugdytiniams
- žinoti ekonomikos, finansų ir vadybos bazines sąvokas bei teorijas, ekonominės, finansinės ir vadybinės informacijos šaltinius, ekonomikos, finansų ir vadybos moksle naudojamas specifines bazines sąvokas, tipines rinkos ekonomikos problemas bei jų sprendimo būdus, finansinės ir ūkinės veiklos analizės metodus, bei ekonomikos subjektų veiklą reglamentuojančius norminius dokumentus
- mokėti dirbti atsakingai, savarankiškai, planuoti, organizuoti ir vertinti savo darbą, efektyviai, empatiškai bendrauti su kolegomis ir mokiniais
Mokytojo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal ekonomikos ir verslo pagrindų pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti mokytojo kvalifikacijos reikia turėti pedagogikos bakalauro kvalifikaciją.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti ekonomikos ir verslo pagrindų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti ekonomikos bei verslo pagrindų mokytojais šalies pagrindinėse ir vidurinėse mokyklose, gimnazijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju