Mokymo programos
Profesinė pedagogika
Valstybinis kodas: 631X15002
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Diplomas
Studijų forma/trukmė
Neakivaizdinė: 1,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti profesijos mokytojus, suteikiant jiems amžiaus tarpsnių pedagoginiųir psichologijos žinių, mokėjimų bei įgūdžių ir paskatinant kompetentingai atlikti mokymo turinio projektavimą, įgyvendinimą bei įvertinimą klasės, mokyklos ar užmokyklinės veiklos lygmenyje.
Stojantysis turi turėti aukštąjį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji profesijos mokytojai studijuoja 11 modulių, jų bendra apimtis – 60 studijų kreditų, iš jų 38 kreditai skirti teorinėms studijoms bei 22 kreditai – pedagoginei praktikai ir moksliniam tiriamajam baigiamajam darbui.
Vykdoma pedagoginė praktika. Praktinių studijų trukmė - 400 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami bendravimo su įvairaus amžiaus mokiniais, ugdymo plano rengimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiama profesijos mokytojo kvalifikacija.
Baigus specialiųjų profesinių studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Profesinės pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems bakalauro kvalifikacinį laipsnį bei siekiantiems tapti profesijos mokytojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti profesijos mokytojo darbą.
Asmuo, įgijęs mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti įvertinti profesijos specifiškumą, identifikuoti mokymosi poreikius, projektuoti mokymo turinį, mokyti įvairaus amžiaus žmones dalyko/ modulio, tikslingai panaudoti mokymo/si metodus ir priemones, vertinti ir tobulinti mokyklą kaip organizaciją, įvertinti darbo rinkos situaciją, planuoti ir nuolatos tobulinti modulio/ dalyko turinį ir programą, objektyviai vertinti mokymo/si pasiekimus, panaudoti informacines technologijas mokymo procese, reflektuoti, vertinti ir tobulinti savo veiklą, vykdyti pedagoginį tyrimą
- žinoti ugdymo teorijas, įvairius informacijos perteikimo metodus, profesinio rengimo ir darbo rinkos poreikius
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais
Mokytojo kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal specialiųjų profesinių studijų programą.
Norintiems siekti mokytojo kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti profesijos mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti profesijos mokytoju profesinėse mokyklose, profesinio konsultavimo ir karjeros centruose, darbo biržose, darbo rinkos mokymo tarnybose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos edukologijos universitetas Vilnius Studentų g. 39
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju