Mokymo programos
Automatika
Valstybinis kodas: 621H62001
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Automatikos magistrantūros studijų programa skirta rengti elektros inžinerijos magistrus, gebančius veikti elektros inžinerijos rinkoje, mokančius naudoti aukštąsias technologijas, išmanančius naujas ir reikšmingas elektros ir elektronikos inžinerijos mokslinių tyrimų ir plėtros kryptis, gebančius atpažinti ir analizuoti naujas elektros ir elektronikos inžinerijos problemas, planuoti jų sprendimo strategijas, mokančius atlikti tyrimus, eksperimentuoti, vertinti gautus rezultatus, gebančius projektuoti šiuolaikines automatines ir mechatronines sistemas, automatikos elementus bei įtaisus, gebančius bendradarbiauti su gretutinių sričių specialistais, vadovauti elektros inžinerijos projektams.
Stojantysis turi atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji elektros inžinerijos magistrai studijuoja tokius dalykus: matematinio modeliavimo technologijas, elektroninius galios keitiklius, šiuolaikines elektros pavaras, kompiuterius ir jų sistemas automatikoje, diskrečiąsias valdymo sistemas; mokslinių tyrimų ir inovatikos pagrindus, programuojamuosius loginius valdiklius ir kt.
Automatikos studijų programoje numatytos 2 specializacijos: automatinės sistemos ir mechatroninių sistemų automatika.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama magistro baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas elektros inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus automatikos magistrantūros studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Automatikos magistrantūros studijų programa skirta asmenims, turintiems elektros inžinerijos bakalauro arba inžinieriaus kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti elektros inžinerijos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektros inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs elektros inžinerijos magistro kvalifikaciją, turi:
- teoriškai suprasti naujausias elektros inžinerijos technologijas, atpažinti ir analizuoti naujas ir reikšmingas inžinerijos mokslinių tyrimų ir plėtros problemas,
- gebėti derinti teorijos ir praktikos elementus, ekspertiškai įvertinti ir pritaikyti naujausias elektros inžinerijos ir jai artimų ar giminingų sričių žinias, efektyviai veikti aplinkybėmis, kai stokojama išsamios informacijos, pagrįsti daromas išvadas, įvertinti alternatyvius sprendimo variantus bei galimas socialines ir etines veiklos pasekmes, gebėti atlikti specializuotus mokslinius tyrimus, priimti inovatyvius sprendimus, paremtus tyrimų rezultatais, parinkti ir taikyti matematinius metodus, programinę bei techninę įrangą inžinerijos problemoms spręsti, analizuoti ir interpretuoti duomenis, gebančius bendradarbiauti su gretutinių sričių specialistais, mokančius dirbti grupėje ir vadovauti kitų veiklai;
- žinoti naujas elektros ir elektronikos inžinerijos, mechatronikos mokslinių tyrimų ir plėtros problemas, jų sprendimo kryptis, elektronikos ir elektros inžinerijos mokslo tendencijas, naujas technologijas;
- mokėti savarankiškai, kruopščiai ir atsakingai dirbti, organizuoti darbą, aiškiai ir teisingai raštu ir žodžiu pateikti tyrimų rezultatus ir išvadas, konstruktyviai bendrauti su kolegomis ir gretutinių sričių specialistais, vadovauti kitų darbuotojų veiklai.
Elektros inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal elektros inžinerijos krypties studijų programas.
Norintiems siekti elektros inžinerijos magistro kvalifikacijos, reikia turėti elektros inžinerijos, valdymo sistemų arba elektronikos ir elektros inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Asmenys, įgiję elektros inžinerijos magistro kvalifikaciją, gali dirbti įmonėse, projektuojančiose, modernizuojančiose ir naudojančiose įvairius automatizuotus įrenginius ir automatines sistemas, pramonės šakų, transporto, energetikos, statybos ir ryšių įmonėse, mokymo įstaigose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju