Mokymo programos
Elektronikos inžinerija
Valstybinis kodas: 621H61003
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Elektronikos magistrantūros studijų programa skirta rengti elektronikos inžinerijos magistrus, kurie turėtų žinių ir gebėjimų, reikalingų kuriant, gaminant elektroninius įtaisus, kuriant ir naudojant informacines sistemas, gebėtų taikyti naujas mokslo žinias ir idėjas diegiant technologijas ir jų pagrindu kuriant naujus produktus ir paslaugas.
Stojantysis turi atitikti priėmimo į universitetą sąlygas.
Būsimieji elektronikos inžinerijos magistrai studijuoja šiuos dalykus: signalus ir jų apdorojimą, mikrobangų ir optinės elektronikos įtaisus, naujas mikrotechnologijas, nanotechnologijas, mikroelektroninius jutiklius, virtualiuosius instrumentus, nanosistemas, įterptinių sistemų inžineriją, medicininių ir bioinžinerinių vaizdų apdorojimą, informacijos ir sistemų apsaugą. Iš viso numatyta 21 studijų dalykų, pasirinkus specializaciją, iš viso studijuojama 12 dalykų.
Elektronikos studijų programoje numatytos dvi specializacijos: mikroelektronika ir nanoelektronika bei kompiuterizuotos elektroninės sistemos.
Praktinių studijų nenumatyta.
Programa baigiama magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas elektronikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus elektronikos studijų programą studijas galima tęsti pagal technologijos mokslų doktorantūros studijų programas.
Elektronikos studijų programa skirta asmenims, turintiems elektronikos ir elektros inžinerijos, elektronikos inžinerijos, kompiuterių inžinerijos, telekomunikacijų inžinerijos ar informatikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti elektronikos inžinerijos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektronikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga norit dirbti elektronikos inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs elektronikos inžinerijos magistro kvalifikaciją, turi:
- gebėti žinias ir supratimą naudoti projektuojant elektronikos įtaisus, sistemas ir procesus, taikant naujausias informacijos, duomenų vertinimo, skaičiavimo ir apdorojimo priemones, jų valdymo metodus bei kokybės užtikrinimo principus, veikti globalioje inžinerijos rinkoje, atpažinti ir analizuoti naujas elektronikos inžinerijos problemas, numatyti jų sprendimo strategijas, taikyti žinias dirbant su sudėtingomis informacija apie naujas technologijas, procesus ir sistemas, atlikti įvairius analitinius ir eksperimentinius tyrimus ir kritiškai įvertinti jų duomenis, lyginti juos su žiniomis, įgytomis iš praktinės patirties ir publikacijų, formuluoti išvadas;
- žinoti naujas technologijas, elektros ir elektronikos inžinerijos, mechatronikos mokslinių tyrimų ir plėtros problemas, jų sprendimo kryptis, elektros ir elektronikos inžinerijos mokslo tendencijas;
- mokėti savarankiškai, kruopščiai ir atsakingai dirbti, organizuoti darbą, tyrimų rezultatus ir išvadas pateikti klausytojų auditorijoms, konstruktyviai bendrauti su kolegomis ir gretutinių sričių specialistais.
Elektronikos inžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal elektronikos inžinerijos krypties studijų programas.
Norintiems siekti elektronikos inžinerijos magistro kvalifikacinio laipsnio, reikia turėti elektronikos ir elektros inžinerijos, elektronikos inžinerijos, kompiuterių inžinerijos, telekomunikacijų inžinerijos ar informatikos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį. Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti elektronikos inžinieriumi nepripažįstami.
Įgiję elektronikos inžinerijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti elektronikos ir informatikos srities įmonėse, kuriančiose ir diegiančiose naujausias įvairios paskirties elektronines sistemas, projektuojančiose ir gaminančiose elektroninę ir kompiuterinę įrangą, telekomunikacijų, elektroninio verslo organizavimo, apskaitos, reklamos įmonėse, taip pat dėstyti universitetuose ir kolegijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju