Mokymo programos
Taikomoji lietuvių kalbotyra
Valstybinis kodas: 621Q10005
Kodas pagal ISCED: 51222
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Neakivaizdinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti taikomosios lietuvių kalbotyros specialistus, filologus, galinčius pritaikyti kalbos žinias kitose mokslo srityse (istorijoje, sociologijoje, psichologijoje, etnologijoje), žinančius žodynų sudarymo, įvairaus pobūdžio raštų redagavimo, terminų kūrimo principus ir mokančius tai pritaikyti praktiškai, išmanančius svetimos kalbos dėstymo metodiką, vertimo teoriją, įvairias informacines teksto technologijas, gebančius dirbti leidyklose, redakcijose, bendradarbiauti su informatikais, kuriant automatizuoto vertimo, kalbos atpažinimo, sintezės programinę įrangą ir mokomąsias, pažintines programas.
Stojantysis turi turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį, būti išklausę ne mažiau kaip dvidešimt kreditų filologijos dalykų ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas, skelbiamas universiteto tinklalapyje.
Būsimieji taikomosios lietuvių kalbotyros magistrai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: sociolingvistiką, psicholingvistiką, dokumentų kalbą ir tvarkybą, semantiką ir pragmatiką, taikomąją lingvistiką, terminologiją ir žodynų sudarymą, kalbotyros teoriją ir metodologiją bei taikomuosius studijų dalykus: automatizuotą vertimą, literatūrinį redagavimą, informacines teksto technologijas. Iš viso studijuojama 12 dalykų.
Praktinės studijos nenumatytos, tačiau praktiniai įgūdžiai įgyjami seminarų metu.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas filologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus taikomosios lietuvių kalbotyros studijų programą studijas galima tęsti humanitarinių mokslų krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vytauto Didžiojo universitetas Kaunas K. Donelaičio g. 58
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju