Mokymo programos
Bioinžinerija
Valstybinis kodas: 621J76001
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų tikslas parengti aukštos kvalifikacijos specialistą – bioinžinerijos magistrą, sugebanti atlikti mokslinius tyrimus ir dirbti biotechnologijos, bioinžinerijos, biochemijos, genų inžinerijos, ląstelės biologijos, audinių kultūrų srityse.
Stojantysis turi turėti bakalauro ir jį atitinkantį kvalifikacinį laipsnį ir vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Bioinžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems bioinžinerijos, biochemijos, molekulinės biologijos, chemijos ar cheminės inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti bioinžinerijos magistrais.
Būsimieji bioinžinerijos magistrai studijuoja gilinamojo pobūdžio dalykus: ląstelės biologiją, pramoninę biotechnologiją, biocheminę inžineriją, molekulinę biologiją su molekulinės genetikos pagrindais, regeneracinę biologiją, genų inžinerijos metodus, proteomiką, biologinių sistemų matematinį modeliavimą, baltymų išskyrimo ir gryninimo metodus, bioinformatiką, ląstelės biologiją ir kt.
Studijų programa baigiama magistro baigiamuoju darbu.
Baigus Bioinžinerijos magistrantūros studijų programą studijas galima tęsti kai kuriose fizinių, biomedicinos ir gretutinėse technologijos mokslų sričių doktorantūros studijų programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Bioinžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti įvairiose su biologiniais objektais susijusiose mokslo ir gamybos įmonėse technologijos srityse.
Asmuo, įgijęs bioinžinerijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi
- turėti bendrųjų pagrindų ir studijų kryties dalykų teorinius pagrindus ir praktinius įgūdžius;
- gebėti savarankiškai, kruopščiai planuoti eksperimentus ir atsakingai dirbti laboratorijose;
- mokėti apibendrinti, vertinti mokslinę informaciją ir eksperimentinius duomenis, argumentuotai, aiškiai ir teisingai perteikti informaciją žodžiu ir raštu.
Bioinžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis įgyjamas studijuojant Bioinžineriją Vilniaus Gedimino technikos universitete.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti bioinžinerijos magistru nėra pripažįstami.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju