Mokymo programos
Biomechanika
Valstybinis kodas: 621H15001
Kodas pagal ISCED: 51252
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.
Vakarinė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Programos tikslas - rengti specialistus, gebančius kurti įrenginius, skirtus reabilitacijos, medicinos centrams ir aplinkos pritaikymui neįgaliesiems, taikant pažangius mokslinio tyrimo metodus bei priemones, savarankiškai planuoti ir atlikti tiriamuosius darbus ir jų rezultatų kvalifikuotą matematinį apdorojimą; sudaryti savarankiškų eksperimentinių tyrimų planus, kaupti ir klasifikuoti tyrimo rezultatus bei juos apibendrinti; diagnozuoti medicinos ir reabilitacijos technikos gedimus ir prognozuoti darbo resursą; efektyviai bendrauti su kitų sričių specialistais ir vartotojais; išlaikyti profesinę kompetenciją per visą gyvenimą trunkantį mokymąsi.
Stojantysis turi turėti mechanikos, gamybos, pramonės arba biomechanikos inžinerijos bakalauro arba inžinieriaus kvalifikacinį laipsnį ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas. Asmenys, norintys įgyti magistro kvalifikacinį laipsnį, turi turėti motyvacijos tęsti mokslus, būti kruopštūs, analitiškai ir kritiškai mąstyti, mokėti dirbti savarankiškai ir komandoje, domėtis mokslo laimėjimais, technikos naujovėmis, medicinos technikos pažanga, naujų technologijų diegimu, taip pat neįgaliųjų socialinėmis problemomis, turėti bendrosios inžinerijos pagrindus ir gebėti juos taikyti tiriamiesiems darbams.
Būsimieji universitetinės antrosios pakopos biomechanikos studijų programos magistrai studijuoja biomechaninių sistemų dinamiką, baigtinių elementų metodą vientisos terpės mechanikoje, mokslinių tyrimų ir inovacijų pagrindus, nanotechnologijas medicinoje, biotechnikos sistemų ir medicinos diagnostikos metodus, biosignalų analizę ir atpažinimą, klinikinę inžineriją, informacines sistemas medicinoje, mokslinių tyrimų pagrindus, operacines ir kitas sudėtingas sistemas, medicinos prietaisų saugą ir kt.
Praktinės studijos vyksta universiteto laboratorijose ir kompiuterinėse klasėse, mokymo arba mokslo institucijose ir įmonėse.
Studijų programa baigiama magistro baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas biomechanikos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Biomechanikos inžinerijos magistro kvalifikacija reikalinga: norint dirbti aukštosiose mokyklose, mokslo, valstybėse institucijose, Sveikatos ir socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sistemoje: akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnyboje, techninės pagalbos neįgaliesiems centruose, medicinos centruose, reabilitacinėse įmonėse ir organizacijose, kurių veiklos sritis susijusi su medicinos ir reabilitacinės technikos kūrimu; siekiant steigti įmones ir joms vadovauti; taikant mokslinio tyrimo metodus, kuriant ir projektuojant sudėtingas medicinos ir reabilitacijos sistemas, atliekant mokslo tiriamuosius darbus ir jų rezultatų kvalifikuotą matematinį apdorojimą; sudarant eksperimentinių tyrimų optimalius planus, kaupiant ir klasifikuojant tyrimo rezultatus ir juos apibendrinant, diagnozuojant medicinos ir reabilitacijos technikos gedimus ir prognozuojant darbo resursą, dirbant daugiaprofilinėje komandoje; Asmuo, įgijęs biomechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją, turi:
Bendrieji gebėjimai
- gebėti aiškiai ir nedviprasmiškai perteikti logiškas žiniomis pagrįstas išvadas iš mechanikos inžinerijos srities specialistų ir ne specialistų auditorijoms, pateikti darbo rezultatus taisyklinga rašytine ir žodine valstybine bei bent viena užsienio kalba.
- gebėti apdoroti, analizuoti, sintetinti ir vertinti studijoms, profesinei veiklai, inovacijų diegimui, reikalingus duomenis, turint ne visą arba ribotą informaciją priimti etiškus ir socialiai atsakingus sprendimus, atpažinti esminius mokslinio tyrimo bruožus ir pranešti apie išvadas bei pagrįsti kaip tokios išvados buvo padarytos.
- turėti mokymosi įgūdžių, kurie leistų pakankamai kryptingai ir savarankiškai toliau tęsti studijas ir mokytis visą gyvenimą.
- gebėti savarankiškai planuoti mokymosi procesą, imtis atsakomybės už savo ir pavaldžių darbuotojų veiklos tobulinimą, imtis atsakomybės kritiškai vertinti strateginius mechanikos inžinerijos srities sprendimus.
Specialieji gebėjimai
- gebėti kritiškai ir konstruktyviai mąstyti, analizuoti, formuoti išvadas bei savarankiškai priimti sprendimus, įvertinti kokybinę ir kiekybinę informaciją, spręsti inžinerines problemas, argumentuotai aiškiai ir teisingai perteikti mokslinę informaciją žodžiu ir raštu įvairaus pasiruošimo klausytojų auditorijoms.
- gebėti vertinti, skaičiuoti bei interpretuoti mokslinės informacijos ir eksperimentinių tyrimų duomenis, gautų įvairiais eksperimentinių tyrimų prietaisais bei metodais.
- gebėti parinkti biologinio objekto diagnostinių parametrų matavimo metodus ir priemones, atlikti diagnostiką, apdoroti duomenis, tinkamai pateikti rezultatus, atlikti biomechaninių sistemų modeliavimą ir analizę taikant informacines technologijas.
- gebėti įvertinti medicinos ir reabilitacijos technikos patikimumą, jos eksploatacinių savybių kitimo tendencijas bei jų priežastis, interpretuoti teorinius ir eksperimentinius rezultatus, gautus laboratorinių stebėjimų ar matavimų metu, juos surūšiuoti jų svarbos ir juos aiškinančių teorijų patikimumo atžvilgiu.
- gebėti taikyti žinias tarpdalykinėse profesinės veiklos srityse, naujus metodus, informacines technologijas ir būdus iškilusioms inžinerinėms problemoms spręsti.
Biomechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją galima įgyti universitete, kuriame vyksta studijos pagal biomechanikos studijų programą.
Norintiesiems siekti biomechanikos inžinerijos magistro kvalifikacijos reikia turėti bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję biomechanikos inžinerijos magistro kvalifikaciją asmenys gali dirbti inžinieriais, projektuotojais, skyrių vadovais medicinos, reabilitacijos ir ortopedijos technikos kūrimo ir gamybos įmonėse; turintys organizacinių sugebėjimų gali siekti vadovo pareigų. Baigus biomechanikos studijų programą studijas galima tęsti technologijos mokslų krypties doktorantūroje.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju