Mokymo programos
Sporto fiziologija
Valstybinis kodas: 621C10001
Kodas pagal ISCED: 51242
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 2 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Gilinamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti sporto fiziologijos specialistus, gebančius savarankiškai organizuoti ir atlikti mokslinius tyrimus sporto fiziologijos ir giminingose sporto biologijos srityse, sporto biologijos žinias ir tyrimo metodus taikyti kūno kultūros, sporto, sveikatos ugdymo dėstytojo darbe.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji sporto fiziologai studijuoja gilinamojo lygio dalykus: histologiją ir embriologiją, biologinių tyrimų metodologiją, bioenergetiką, fizinį aktyvumą ir sveikatą, raumenų kraujotaką ir darbingumą, širdies metabolizmą ir kraujotaką, aerobinio ir anaerobinio darbingumo fiziologiją, molekulinę biologiją, aukštosios nervinės veiklos fiziologiją, biocheminius tyrimo metodus, raumenų veiklos biochemiją ir kt.
Praktinės studijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro darbu. Baigusiajam suteikiamas biologijos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus sporto fiziologijos studijų programą studijas galima tęsti biomedicinos mokslų krypties doktorantūros studijų programose.
Sporto fiziologija studijų programa skirta asmenims, turintiems biomedicinos mokslų studijų srities bakalauro ar sporto bakalauro kvalifikacinį laipsnį, arba baigusiems sveikatos ugdymo studijų programą ir siekiantiems sporto fiziologo kvalifikacijos.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos kūno kultūros akademija Kaunas Sporto g. 6
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju