Mokymo programos
Karjeros projektavimas
Valstybinis kodas: 621X91002
Kodas pagal ISCED: 51214
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Pakopa: Magistratūra
Baigimo sertifikatas: Magistro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 1,5 m.
Neakivaizdinė: 1,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Plečiamoji magistrantūros studijų programa skirta rengti edukologijos magistrus, gebančius dirbti pedagoginį ir tiriamąjį darbą bendrojo lavinimo ir aukštosiose mokyklose ir mokslo institutuose.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą sąlygas.
Jeigu studentai neturi edukologijos ir psichologijos pagrindų, jie juos turės išklausyti per pirmuosius du semestrus.
Būsimieji karjeros projektuotojai studijuoja plečiamojo lygio dalykus: karjeros projektavimo sistemas, karjerą amžiaus tarpsniuose, profesinės veiklos tyrimus, profesinio rengimo tyrimus, profesinės karjeros tyrimų metodologiją, konsultavimo karjerai metodologiją ir metodiką, konsultavimą karjerai organizacijoje ir kitus pasirenkamuosius dalykus.
Praktinės tsudijos nenumatytos.
Studijų programa baigiama baigiamuoju magistro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus karjeros projektavimo studijų programą, studijas galima tęsti socialinių mokslų srities doktorantūros studijų programose.
Karjeros projektavimo studijų programa skirta asmenims, turintiems socialinių ar humanitarinių mokslų bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir siekiantiems tapti edukologijos magistrais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Edukologijos magistro kvalifikacinis laipsnis reikalingas norint dirbti karjeros konsultanto darbą.
Asmuo, įgijęs edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti demonstruoti tinkamą etinį ir profesionalų elgesį, valdyti psichodiagnostikos metodus, pažįstant konsultuojamojo asmenybę, pasirenkant konsultavimo strategijas ir pasiskirstant atsakomybėmis, konsultuojant klientus profesinio mokymosi, karjeros projektavimo ir asmeninių interesų identifikavimo srityse, integruoti teorijos ir mokslinių tyrimų rezultatus į karjeros projektavimo ir konsultavimo praktiką, tikslingai valdyti naujausią informaciją švietimo, profesinio rengimo, užimtumo tendencijų kaitos darbo rinkoje bei socialinių problemų srityse, suprasti ir spręsti žinių visuomenėje kylančius iššūkius visą gyvenimą trunkančiam karjeros projektavimui
- žinoti klasikines ir naujausias ugdymo teorijas, karjeros projektavimo teoriją ir istoriją, konsultavimo teorijas ir strategijas, psichologijos pagrindus, darbo rinkos ir profesinio rengimo poreikius
- mokėti konstruktyviai bendrauti ir bendradarbiauti su kolegomis ir klientais, dirbti atsakingai, savarankiškai, organizuoti savo darbą
Edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal karjeros projektavimo magistrantūros studijų programą.
Norintiems siekti edukologijos magistro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti socialinių ar humanitarinių mokslų srities bakalauro laipsnį.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti karjeros konsultantu nėra pripažįstami.
Įgiję edukologijos magistro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti karjeros konsultantais gimnazijose arba profesinėse mokyklose, dėstytojais kolegijose ir universitetuose bei mokslo darbuotojais universitetų, mokslo institutų ir centrų laboratorijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos edukologijos universitetas Vilnius Studentų g. 39
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju