Mokymo programos
Muzikos Pedagogika
Valstybinis kodas: 653X13011
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Aukštojo mokslo NEUNIVERSITETINIŲ STUDIJŲ programa.
Programos tikslas - parengti specialistą, galintį ugdyti visapusiškai išlavintą asmenybę (pasitelkiant muzikos suvokimo, kūrimo bei atlikimo priemones) bendrojo lavinimo mokykloje.
Muzikos pedagogikos programa parengta pagal LR švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintą muzikos pedagogo pagrindinei mokyklai rengimo standartą (2001-11-16 Nr.1543) bei kitus LR švietimo ir mokslo ministerijos patvirtintus dokumentus, reglamentuojančius neuniversitetines studijas.
Rengiant programas atsižvelgta į socialinių partnerių rekomendacijas ir muzikos mokytojų rengimo patirtį Lietuvoje ir užsienio šalyse.
Programos apimtis - 120 kreditų (vienas kreditas - 40 val.).
Bendrojo aukštojo lavinimo ir profesinių studijų pagrindų dalykams skirta 30 kreditų. Šių dalykų studijos sudaro būtiną humanitarinio išsilavinimo dalį, padeda įgyti socialines kompetencijas.
Profesinės kvalifikacijos dalykams skirti 46 kreditai. Šių dalykų studijų tikslas - suformuoti teorinius ir praktinius muzikinius gebėjimus.
Specializacijos dalykams skirta 18 kreditų. Studentai turi galimybę įgyti vieną iš dviejų specializacijų: instrumento mokytojo arba chorvedybos. Dalykų tikslas - suteikti profesines kompetencijas.
Profesinės veiklos praktikos dalykams skirta 20 kreditų. Dalykų tikslas - gebėti muzikinio ugdymo didaktiką taikyti praktinėje veikloje, gebėti organizuoti ir valdyti muzikinio ugdymo procesą bendrojo lavinimo mokykloje.

Stojantieji rašo muzikos kalbos testą ir laiko atlikimo meno egzaminą (fortepijonas, dainavimas, spec.instrumentas arba chorinis dirigavimas). Į konkursinį balą įtraukiami lietuvių ir užsienio kalbų metiniai pažymiai iš brandos atestato.
Studentai rengiami muzikos mokytojo darbui pagrindinėje bendrojo lavinimo mokykloje. Baigusieji įgyja muzikos mokytojo kvalifikaciją bei vieną iš dviejų specializacijų: instrumento mokytojo arba chorvedybos.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Muzikos mokytojo kvalifikacija suteikia teisę dirbti pagrindinėse bendrojo lavinimo mokyklose bei kitose institucijose, vykdančiose moksleivių ugdymą pagal išplėstinę arba kryptingą muzikinio ugdymo programą. Mokytojas rengiamas pamokiniam ir popamokiniam (papildomo ugdymo) darbui.
Muzikos mokytojas suvokia meninio ugdymo svarbą ir sudaro prielaidas moksleivių dvasiniam tobulėjimui. Jis kūrybiškai taiko tradicinius ir naujausius muzikinio ugdymo metodus, diferencijuoja ir individualizuoja muzikinio ugdymo procesą, vertina ir puoselėja tautos bei pasaulio kultūrines vertybes.
Mokytojas veda ne tik muzikos pamokas, bet ir organizuoja papildomą muzikinį ugdymą, vadovauja vokaliniams ir instrumentiniams kolektyvams (chorams, ansambliams, orkestrams), rengia meninius projektus.

PROFESINIAI GEBĖJIMAI
Baigusieji šią programą įgyja kompetenciją, reikalingą sėkmingam muzikos mokytojo darbui: pedagogikos ir psichologijos pagrindai, humanistinės vertybinės nuostatos, asmenybės kūrybiškumas ir iniciatyvumas.
Muzikos istorijos raidos pažinimas, dirigavimo, dainavimo ir grojimo keliais instrumentais įgūdžiai, improvizavimo ir aranžavimo pagrindai sudaro būtiną muzikinio pasirengimo dalį.
Studijuojantieji turi galimybę įgyti vieną iš dviejų specializacijų: instrumento mokytojo arba chorvedybos.
Siekiantys instrumento mokytojo specializacijos, tobulina pasirinkto instrumento grojimo techniką ir meninę raišką, veda individualius ir kolektyvinius (ansamblio, orkestro) pedagoginės praktikos užsiėmimus.
Siekiantys chorvedybos specializacijos, dainuoja, diriguoja chorams, atlieka pedagoginę praktiką su moksleivių vokaliniais kolektyvais.
Įgytos specializacijos įgalina dirbti su vaikų ir jaunimo muzikiniais kolektyvais tiek valstybinėse, tiek ir privačiose institucijose (pvz. muzikos mokyklose, studijose).

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Aukštos kvalifikacijos muzikos mokytojas turi didelę įtaką moksleivių asmenybės turtinimui, požiūrio į meno ir kultūros vertybes formavimui, muzikinių gebėjimų lavinimui (ypač dirbantis su vaikais iki 9 metų amžiaus). Nuolatinis domėjimasis meno ir didaktinėmis naujovėmis, dalijimasis profesine patirtimi formuoja individualų pedagoginį stilių. Originalumas ir individualumas ypač atsiskleidžia rengiant moksleivius konkursams, festivaliams, koncertams.
Siekiantys bakalauro kvalifikacinio laipsnio turės galimybę tęsti studijas Klaipėdos universitete. Vėlesnėse magistrantūros studijose teoriškai apibendrinama pedagoginė veikla.
Vykstančios muzikos mokytojų konferencijos, seminarai, kursai - galimybė supažindinti kolegas su savo pedagoginio darbo patirtimi, pasiekimais.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju