Mokymo programos
Muzikos pedagogika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653X14004
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijos vyksta ir Rokiškyje. Studijų programa skirta rengti pagrindinės mokyklos muzikos mokytojus, gebančius organizuoti muzikinį ugdymo procesą bei dirbti pagal pasirinktą specializaciją.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą, muzikinius duomenis, bent minimalų muzikinį pasiruošimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji pedagogai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos pagrindus, lietuvių kalbą ir profesijos kalbą, informacines technologijas, bendrąją ir socialinę psichologiją, auklėjimo teoriją ir didaktiką, raidos ir anomalios raidos psichologiją, užsienio kalbą, kultūros istoriją, studijų pagrindų dalykus: muzikos kalbą (elementariąją muzikos teoriją, solfedį, harmoniją, visuotinę muzikos istoriją), choro vadybą (choro studiją, vokalą, dirigavimą, aranžuotę), muzikos ugdymo metodiką, fortepijoną, akordeoną ar gitarą ir specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirinktos specializacijos:
- Vadovavimo kolektyvui (choro vedimo metodiką, ansamblinį dainavimą ir chormeisterio klasę)
- Ansamblinio muzikavimo (koncertmeisterio klasę ir akompanavimo metodiką)
- Ikimokyklinio muzikinio ugdymo (ikimokyklinio ugdymo metodiką, instrumentinį muzikavimą, dainavimą)
- Vadovavimo pučiamųjų kolektyvui (instrumentinės muzikos kultūrą, orkestrinės veiklos didaktiką ir vadybą, orkestro studiją)
- Neįgaliųjų muzikinio ugdymo (neįgaliųjų ugdymo psichologiją, neįgaliųjų muzikinio ugdymo didaktiką, individualųjį ir ansamblinį muzikavimą).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: pedagoginė pažintinė, pedagoginė (mokomoji), specializacijos bei priešdiplominė (savarankiško darbo). Praktinių studijų trukmė – 18 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami pedagoginės bei muzikinės veiklos organizavimo, muzikavimo, vadovavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu, kurį sudaro dvi dalys: teorinio pasirengimo ir praktinio pasirengimo (specializacijos) egzaminas. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus muzikos pedagogo studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo edukologijos ir muzikos studijų krypties programas.
Muzikos pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti muzikos mokytojais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti muzikos mokytoju.
Asmuo, įgijęs pagrindinės muzikos mokyklos mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti pasitelkus meninį (muzikinį) ugdymą formuoti asmenybę, atskleisti bendruosius ir individualius muzikinius gebėjimus, pažinti skirtingo amžiaus ir įvairių gebėjimų vaikų meninius poreikius ir sudaryti sąlygas jų raiškai, muzikinio ugdymo procese taikyti tradicines ir naujausias muzikinio ugdymo metodikas, derinti jas su programiniais reikalavimais, pedagoginio darbo praktikoje taikyti populiariausias Lietuvos ir užsienio šalių muzikinio ugdymo sistemas, argumentuotai remtis akademinės, populiariosios, pasaulio tautų muzikos istorijos žiniomis, integruoti folkloro tradicijas į muzikinio ugdymo procesą, groti bent dviem muzikos instrumentais, taisyklingai dainuoti, vadovauti muzikiniam kolektyvui, organizuoti individualų, ansamblinį, kolektyvinį muzikavimą, integruoti muzikinį ugdymą į bendrąjį ugdymo procesą ir kt.
- žinoti muzikinės veiklos formas ir būdus, ugdytinių muzikinių gabumų, mąstymo bei muzikos suvokimo ypatumus, muzikinio lavinimo ir motyvavimo priemones, naujausių muzikinio ugdymo metodikų ypatumus, Vaiko teisių apsaugos konvenciją ir kitus vaiko teises ginančius bei švietimą reglamentuojančius dokumentus, muzikos mokymo programų ir standartų reikalavimus, profesinės kompetencijos kėlimo priemones, muzikos pedagogo profesinės veiklos viziją, asmenybės psichikos vystymosi struktūrą, amžiaus tarpsnių psihologijos ir pedagogikos ypatumus
- mokėti nuosekliai reikšti savo mintis, efektyviai ir tolerantiškai bendrauti su ugdytiniais, ugdytinių tėvais/ globėjais, kitų mokymo sričių pedagogais
Mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal muzikos pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą, muzikinius duomenis bei nors minimalų muzikinį pasirengimą (muzikos mokyklos ar privačios studijos mokymosi ar baigimo dokumentą).
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti muzikos mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti muzikos mokytojais pagrindinėje mokykloje, vaikų darželyje, neformalaus ugdymo įstaigose, užimtumo ar neįgaliųjų ugdymo centruose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju