Mokymo programos
Elektros energetika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H62009
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, kurie gebėtų projektuoti elektros energetikos objektus, atlikti montavimo darbus ir elektros įrenginių eksploatavimą, dirbti įmonėje (padalinyje), siekiančioje verstis elektros įrenginių projektavimu, montavimu, eksploatavimo veikla, organizuoti teikiamas elektros paslaugas.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji elektros energetikos inžinieriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: anglų kalbą, filosofiją, profesinį bendravimą, studijų pagrindų dalykus: informacines technologijas, matematiką, fiziką, inžinerinę grafiką, elektrotechniką, elektroniką, elektros matavimus, elektros mašinas ir transformatorius, kompiuterinę braižybą, bendrąją energetiką ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Elektros tinklų ir sistemų (relinę apsaugą ir automatiką, elektros tinklų projektavimo pagrindus, elektros tiekimo sistemų įrangos montavimą, derinimą ir eksploataciją)
- Elektrinių sistemų apsaugos ir automatikos (analoginę ir skaitmeninę relinę apsaugą, sisteminę automatiką, elektrines grandines, jų montavimą ir eksploataciją)
5 procentai studijų programos apimties skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojama 30 dalykų.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: elektros matavimų, elektros darbų, profesinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami elektros energetikos specialisto gamybos organizavimo ir valdymo, elektros energetikos objektų elektros įrenginių remonto, technologinio valdymo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju projektu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus elektros energetikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslo srities, elektros inžinerijos studijų krypties programas.
Elektros energetikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros energetikos inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti atlikti elektrinių, pastočių, elektros linijų ir vartotojų elektros įrenginių, apsaugos ir automatikos įtaisų, kontrolės matavimo sistemų montavimo, derinimo, bandymo ir matavimo darbus, elektros energetikos objektų elektros įrenginių remontą ir techninę priežiūrą, technologinį valdymą, organizuoti verslo įmonės (padalinio) veiklą, rengti ir analizuoti projektinę dokumentaciją, rengti ir tvarkyti techninę dokumentaciją, planuoti ir organizuoti darbus, naudotis technine literatūra, taikomosiomis informacinėmis programomis, atsakyti už šakinių reglamentų reikalavimų vykdymą, saugaus darbo organizavimą bei atliktų darbų kokybę, rengti įvairių įtampų elektros energetikos objektų projektus, atlikti normalių, poavarinių režimų skaičiavimus, įgyvendinti priemones, užtikrinančias elektros tiekimo patikimumą ir elektros įrenginių darbo ekonomiškumą, kurti savo verslą, parengti įmonės (padalinio) verslo bei ūkinės veiklos planus, analizuoti ekonominę verslo aplinką
- žinoti naujas technologijas, elektros energetikos sektorių reglamentuojančius teisės aktus, vadybos ir rinkodaros sistemos elementus, aplinkosaugos reikalavimus
- mokėti efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su pavaldiniais ir aukštesniųjų instancijų darbuotojais bei verslo partneriais, lanksčiai spręsti profesines ir visuomenės problemas rinkos sąlygomis, atsakingai, kruopščiai dirbti, greitai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, dirbti komandoje, nuosekliai reikšti mintis
Inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal elektros energetikos studijų programą.
Norintiems siekti inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektros energetikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti elektros energetikos inžinieriais elektros gamybos įmonėje, kurti savo verslą.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju