Mokymo programos
Elektros ir automatikos įrenginiai Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H62006
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Elektros ir automatikos įrenginių studijų programa skirta rengti elektros inžinierius, išmanančius elektros įrenginių montavimo ir remonto technologijas, galinčius kurti individualias įmones, joms vadovauti, gebančius tvarkyti elektros tinklų, pramonės ir žemės ūkio įmonių, akcinių bendrovių, privačių įmonių bei įstaigų elektros ūkio veiklą, projektuoti elektros ir automatikos įrenginius, analizuoti ir taikyti praktikoje techninės informacijos duomenis, valdyti ir eksploatuoti automatizuotas sistemas ir elektros įrenginius.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimieji elektros inžinieriai studijuoja apie 30 dalykų: bendrųjų koleginių studijų: specialybės kalbos pagrindus, specialybės užsienio kalbą, ekonomikos pagrindus; pasirenkamųjų bendrųjų koleginių studijų: technikos filosofiją, technikos istorija, vadybos pagrindus, teisės pagrindus; studijų krypties (šakos): teorinę elektrotechniką, automatiką, inžinerinę ir kompiuterinę grafiką, pramoninę elektroniką, elektros mašinas ir transformatorius, elektros pavaras, elektros pavarų valdymo sistemas, elektros įrenginių montavimą, eksploatavimą ir remontą, kompiuterinį programavimą, techninę mechaniką, informacines technologijas, matematiką, fiziką, elektrinius matavimus, elektros energijos tiekimą, aplinkos ir žmonių saugą, energetinį ūkį; pasirenkamųjų dalykų, skirtų gilesnei specializacijai kryptyje: valdymo duomenų perdavimą, jutiklius, technologinių procesų automatizavimą, namų automatizavimo sistemas, elektropniaumatines automatizavimo sistemas, elektrohidraulines automatizavimo sistemas bei laisvai pasirenkamus dalykus.
Profesinės veiklos praktikų trukmė - 20 savaičių. Specialiosiose kolegijos laboratorijose bei elektros tinklų, pramonės ir žemės ūkio įmonėse, akcinėse bendrovėse, privačiose įmonėse atliekamos penkios praktikos: elektromontavimo, elektrinių matavimų, elektros ir automatikos įrenginių montavimo, elektros ir automatikos įrenginių eksploatavimo ir baigiamoji praktikos. Per praktikas studentai įtvirtina ir tobulina elektros ūkio veiklos organizavimo, elektros ir automatikos įrenginių eksploatavimo, projektavimo ir kt. gebėjimus.
Studijų programa baigiama baigiamuoju projektu. Baigusiajam elektros ir automatikos įrenginių studijų programą suteikiamas elektros inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus elektros ir automatikos studijų programą, elektros inžinerijos studijas galima tęsti universitetuose pagal technologijos mokslų studijų srities elektronikos ir elektros inžinerijos studijų krypties studijų programas.
Elektros ir automatikos įrenginių studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems įgyti elektros inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektros inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs elektros inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti organizuoti įmonės ir jos elektros ūkio veiklą, sudaryti technines projektavimo sąlygas, valdyti automatizuotas sistemas, taikyti programuojamus valdiklius automatizavimo technologijose, organizuoti darbo saugą ir aplinkosaugą, parinkti pažangiausius projektavimo metodus, atlikti projekto ekonominę analizę, taikyti įrenginių montavimo, remonto technologijas, saugiai juos eksploatuoti, dirbti vadovaujantis elektros inžinerijos krypties norminiais dokumentais, aktais, reglamentuojančiais pasirinktą veiklos sritį, vadovauti darbuotojams, vertinti jų vaidmenį ir profesinę veiklą įmonėje (padalinyje), įvertinti elektros avarinių ir nenormalių režimų pasekmes, užtikrinti saugos darbe reikalavimus ir vykdyti nelaimingų atsitikimų prevenciją, taikyti valdymo teorijos pagrindus, pritaikyti mikroprocesorių naudojimo technologinėse sistemose principus, taikyti elektrinių grandinių tyrimo metodus sudėtingoms elektrinėms grandinėms skaičiuoti
- žinoti nacionalinę energetikos strategiją, Lietuvos Respublikos elektros energetikos įstatymą, Europos šalių patirtį elektros energetikoje, pagrindines tendencijas aplinkosaugos srityje, Lietuvos ir Europos standartus (LST, EN) elektros inžinerijoje, norminius dokumentus, reglamentuojančius profesijos veiklą, saugos ir ekologijos reikalavimus ir taikyti juos projektuojant, montuojant ir eksploatuojant elektros įrenginius
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, iškelti technines problemas ir jas spręsti, naudotis vadybos pagrindais praktinėje veikloje, dirbti komandoje, efektyviai bendrauti su kolegomis.
Elektros inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose.
Norintiems siekti elektros inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektros inžinieriaus darbą nėra pripažįstami, tačiau studijuojant yra įvertinami ir gali būti įskaitomi.
Įgiję elektros inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti elektros tinklų įmonėse, pramonės ir žemės ūkio įmonėse, akcinėse bendrovėse bei privačiose įmonėse, kurti individualias įmones ir joms vadovauti.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju