Mokymo programos
Elektros ir automatikos įrenginiai Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H62004
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti elektros ir automatikos įrenginių inžinierius, kurie gebėtų projektuoti, modernizuoti automatinio valdymo ir elektros sistemas, atlikti šių sistemų priežiūrą ir remontą, vadovauti darbuotojams, įsteigti šios srities paslaugų verslą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji elektros ir automatikos įrenginių inžinieriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbą, kalbos kultūrą ir specialybės kalbą, filosofijos pagrindus ir kt., studijų pagrindų dalykus: informacines technologijas, matematiką, fiziką, chemiją, inžinerinę grafiką, kompiuterinę braižybą, ekonomikos pagrindus, teisės pagrindus, elektrotechniką, pramoninę elektroniką ir kt., specialiuosius profesinius dalykus: automatizavimo ir matavimų techniką, automatinio valdymo pagrindus, elektros mašinos ir transformatorius, elektros pavaras, elektros tiekimą, kompiuterių tinklus ir telekomunikacijas bei, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Technologinių įrenginių ir sistemų automatizavimo (technologinių procesų automatizavimas, programavimas, sistemų valdikliai, mikroprocesoriai);
- Elektroninių prietaisų gamybos (elektromechaninių įrenginių projektavimas, elektromechaninių įrenginių gamyba ir eksploatavimas).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 39 dalykai.
Praktinės studijos vyksta šešiais etapais: kompiuterinė, elektros įrenginių montavimo, pažintinė, technologinė (I, II) ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami automatinio valdymo bei elektros sistemų projektavimo ir modernizavimo, jų priežiūros ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju projektu. Baigusiajam suteikiamas elektros inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus elektros ir automatikos įrenginių studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, elektros inžinerijos studijų krypties programas.
Elektros ir automatikos įrenginių studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Elektros ir automatikos inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs elektros ir automatikos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti projektuoti elektros ir automatikos įrenginius, planuoti ir organizuoti darbus, vykdyti jų priežiūrą, naudotis technine literatūra ir informacinėmis technologijomis, atlikti skaičiavimus taikomosiomis programomis, analizuoti techninę ir programinę automatizavimo technologijų įrangą, spręsti efektyvaus panaudojimo galimybes, užtikrinti elektros tiekimo patikimumą ir elektros įrenginių darbo ekonomiškumą, vertinti elektros energetinio ūkio vystymosi kryptis bei sąlygas, organizuoti įmonės energetinio padalinio veiklą;
- žinoti elektrotechninių įrenginių montavimo ir veikimo principus, teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, darbo teisės reikalavimus, apskaitos principus, veiklos kokybės kontrolės būdus,
- mokėti lanksčiai spręsti problemas, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti, dirbti atsakingai, kruopščiai ir savarankiškai organizuoti darbą
Elektros ir automatikos inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal elektros ir automatikos įrenginių studijų programą.
Norintiems siekti elektros ir automatikos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję elektros ir automatikos inžinieriaus kvalifikaciją asmenys galės dirbti elektros ir automatikos įrenginių inžinieriais elektrinėse, elektros tinklų įmonėse, pramonės ir žemės ūkio įmonėse, akcinėse bendrovėse bei privačiose įmonėse, kurti individualias įmones.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju