Mokymo programos
Elektronikos technika
Valstybinis kodas: 653H62005
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio baklauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius – laivų elektronikos technikos, jūrų transporto valdymo struktūrų elektronikos specialistus, galinčius dirbti įvairaus tonažo neriboto plaukiojimo jūriniuose laivuose ir jūrų transporto valdymo struktūrose, sugebančius analizuoti įvairaus profilio elektronikos technikos veikimą bei jų darbo sutrikimus, atlikti technikos diagnostiką laive ir pašalinti gedimus, atlikti elektronikos įrangos priežiūrą, derinimą ir reguliavimą, įdiegti kompiuterinę techniką ir programinę įrangą, taikant naujausias technologijas, analizuoti kompiuterinės įrangos veikimą ir jų darbo sutrikimus, sudaryti elektronikos įtaisų schemas, analizuoti telekomunikacinių sistemų ir tinklų veikimą, atlikti jų priežiūrą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir įvykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas bei atitikti jūrininkų sveikatos būklės reikalavimams.
Būsimieji elektronikos specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: anglų kalbą, fiziką, matematiką, valdymo psichologiją, informacines technologijas, taikomąją chemiją, inžinerinę grafiką; studijų pagrindų dalykus: laivo sandarą ir įrangą, techninės mechanikos pagrindus, elektronikos įtaisus, matavimus elektronikoje, standartizavimą, signalus ir analoginius grandynus, skaitmeninius signalus ir grandynus, elektrinius maitinimo šaltinius, programavimą ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus: laivo sandarą ir įrangą, techninę mechaniką, elektronikos įtaisus, elektrinius maitinimo šaltinius, technines laivavedybos priemones, elektronikos įrangą, gedimų diagnostiką, remontą ir priežiūrą, telekomunikacijos sistemas ir kt.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 34 dalykai.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: pažintinė - laivuose, mokomoji elektromontažinė, radiomontažinė ir kompiuterinė - laboratorijose ir ikidiplominė praktika - jūrinio verslo organizacijose. Praktinių studijų trukmė - 21 savaitė. Jų metu įgyjami ir tobulinami elektronikos, elektrotechnikos, radiotechnikos, informacinių technologijų įrangos eksploatavimo priežiūros ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju anglų kalbos ir kompleksiniu kvalifikaciniu specialybės egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus elektronikos technikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, elektronikos studijų krypties programas.
Elektronikos technikos programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais – laivų elektronikos technikos arba jūrų transporto valdymo struktūrų elektronikos technikos specialistais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti elektronikos technikos inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikacją, turi:
- gebėti savarankiškai eksploatuoti elektronikos, kompiuterinę ir telekomunikacijų įrangą ir sistemas, atlikti technikos diagnostiką ir pašalinti gedimus, atlikti įrangos priežiūrą, derinimą ir reguliavimą, analizuoti įrangos veikimą ir darbo sutrikimus, įdiegti kompiuterinę techniką ir programinę įrangą, taikant naujausias technologijas, įvertinti įrangos kokybę, įvertinti verslo aplinką ir galimybes,
- žinoti įrangos veikimo principus, saugos darbe reikalavimus laivuose ir saugaus darbo organizavimo taisykles, mikroprocesorių sistemų pagrindus, elektroninių schemų sudarymo principus, elektronikos įrangos ir technologijos procesų rūšis, struktūrą ir vystymosi tendencijas ir veiklos galimybes,, tarptautinės jūrininkų organizacijos (IMO) konvencijas žmonių ir aplinkos saugai užtikrinti, tarptautinių konvencijų, laivybos kvalifikacinių bendrovių reikalavimus laivams elektroninės įrangos srityje
- mokėti atsakingai, savarankiškai dirbti, nuosekliai reikšti mintis, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti.
Inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal elektronikos technikos ir jos specializacijų ,,Laivų elektronikos technika“ ir ,,Jūrų transporto valdymo struktūrų elektronikos technika“ studijų programą.
Norintiems siekti elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti elektronikos technikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgyję elektronikos technikos inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti inžinieriumi įmonėse, užsiimančiose laivų elektronikos technika ir jūrų transporto valdymo struktūrų elektronikos technika.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla Klaipėda I. Kanto g. 7
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju