Mokymo programos
Dailės ir technologijų pedagogika
Valstybinis kodas: 65302M105
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Meno studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 4,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti dailės profesinius bakalaurus, dailės ir technologijų mokytojus, gebančius kurti, planuoti ir organizuoti ugdymo procesą, bendrauti ir bendradarbiauti su ugdymo proceso dalyviais, organizuoti plastinės raiškos ugdymą, kryptingai organizuoti popamokinę veiklą ir kt.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas, susijusias su dailės srities gebėjimais.
Būsimieji dailės ir technologijų mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: informacines technologijas, užsienio kalbą, filosofiją, teisę, studijų pagrindų dalykus: pedagogiką, didaktiką ir auklėjimo teoriją, kultūros istoriją, etnokultūrą ir tautodailę, meno istoriją ir specialiuosius profesinius dalykus: piešimą, tapybą, skulptūrą, dizainą, šriftą, technologijų ir dailės didaktikas, vartotojų aplinkos estetiką ir higieną, sveikatą ir mitybą, drabužių siuvimą ir konstravimą, tekstilę ir rankdarbius ir kt.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 49 dalykai.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: technologijų, pedagoginė pažintinė, muziejinė praktikos, pleneras, ištisinė savarankiško darbo praktika. Praktinių studijų trukmė – 21 savaitė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami pedagoginiai, didaktiniai, plastinės raiškos, ugdymo proceso klasėje organizavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis bei dailės ir technologijų mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus dailės ir technologijų pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo meno studijų srities, dailės studijų krypties magistrantūros programas, prieš tai, esant reikalui, įvykdžius išlyginamųjų pirmos pakopos universitetinio lygio studijų programos reikalavimus.
Dailės ir technologijų pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą, gebėjimų dailės srityje bei siekiantiems tapti pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Dailės ir technologijų mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti dailės ir (ar) technologijų mokytoju.
Asmuo, įgijęs dailės ir technologijų mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti planuoti ir organizuoti ugdymo procesą, bendrauti ir bendradarbiauti su ugdymo proceso dalyviais, organizuoti plastinės raiškos ugdymą, visų ugdytinių, nepriklausomai nuo lyties, technologinį ir vartotojų ugdymą, sukurti interjero ir eksterjero dekoratyvinių elementų ir vizualinės informacijos projektą, kryptingai organizuoti popamokinę veiklą;
- žinoti respublikos ir pasaulio mokslo pasiekimus ir ugdymo patirtį, švietimo vadybos principus, ugdymo/si procesą, šiuolaikinių technologijų taikymą į ugdymo procesą, bendruomenės veiklą, tiriamąjį ir projektinį darbą;
- mokėti kūrybingai bendradarbiauti su mokyklos bendruomene, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su klientais ir kolegomis, atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, iškelti problemas ir jas kūrybiškai spręsti.
Dailės ir technologijų mokytojo kvalifikaciją galimą įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal dailės ir technologijų pedagogikos studijų programą.
Norint siekti dailės ir technologijų mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti dailės ir technologijų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję dailės ir technologijų mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti dailės ir (ar) technologijų mokytoju pagrindinėje, bendrojo lavinimo mokykloje, užmokyklinėse ugdymo įstaigose, organizuoti meno kolektyvų veiklą, vesti privačius užsiėmimus, dirbti kūrybiniuose susivienijimuose, visuomeninėse vartotojų gamybinėse bei buitinių paslaugų įmonėse..
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Marijampolės kolegija Marijampolė Sodžiaus g. 1/V. Kudirkos g. 61
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju