Mokymo programos
Draudimas
Valstybinis kodas: 653N32001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Draudimo studijų programa skirta rengti draudimo specialistus, kurie gebėtų organizuoti draudimo paslaugų pardavimą, tirti draudimo rinką ir draudimo produktus, vertinti turtą bei rizikas, nustatyti draudimo sumas, apskaičiuoti draudimo įmokas, tirti draudiminius įvykius, reguliuoti žalas, rengti veiklos planus bei ataskaitas, konsultuoti klientus, vesti derybas su šalies ir užsienio partneriais.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Būsimieji draudimo specialistai studijuoja bendruosius koleginių studijų dalykus: psichologiją, verslo užsienio kalbą, darbo ir civilinę saugą studijų krypties dalykus: mikroekonomiką, makroekonomiką, taikomąją matematiką, verslo ekonomiką, finansus, vadybą, dokumentų valdymą, rinkodarą, informacines technologijas, statistiką, teisę, specialybės kalbą, buhalterinę apskaitą, finansų rinkas, draudimą, draudimo apskaitą, draudimo įmonės veiklos analizę ir vertinimą, draudimo rinkotyrą, pardavimų valdymą, asmens draudimą, turto ir verslo vertinimą, draudimo rizikų valdymą, draudimo taikomąsias programas.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojama 32 dalykai.
Praktinės studijos vyksta trimis etapais: mokomosios praktikos, profesinės veiklos praktika, baigiamoji profesinės veiklos praktika. Praktinių studijų trukmė - 23 savaitės.
Praktikų metu įtvirtinami ir tobulinami sukurto draudimo produkto plėtros strategijos ir taktikos rengimo, draudimo paslaugų pardavimo, darbo organizavimo, klientų aptarnavimo ir kt. gebėjimai bei praktiniai įgūdžiai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas investicijų ir draudimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus draudimo studijų programą ir įgijus investicijų ir draudimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Draudimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti investicijų ir draudimo profesiniais bakalaurais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Draudimo specialistas yra pasirengęs dirbti draudimo vadybininku, draudimo konsultantu, projektų vadovu.
Asmuo, įgijęs investicijų ir draudimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti analizuoti ir vertinti Lietuvos ir tarptautinę draudimo rinką, išskirti draudimo verslo ypatumus, parengti ir įgyvendinti verslo planą, planuoti ir atlikti rinkos tyrimus, naudotis informacinėmis technologijomis apdorojant ir interpretuojant informaciją, stebėti ir vertinti draudimo veiklos eigą, priimti sprendimus produktyviems draudimo paslaugų pardavimams vystyti, reaguoti į draudimo rinkos pokyčius priimant valdymo sprendimus, valdyti ir racionaliai naudoti turimus išteklius, organizuoti nenutrūkstamą veiklos procesą įmonėje (padalinyje), užtikrinti veiklos kokybę, reklamuoti ir parduoti draudimo produktus, sudaryti ir administruoti draudimo sutartis, pateikti regresinius ieškinius;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius draudimo veiklą, darbo teisės reikalavimus, įmonės verslo plano parengimo tvarką, draudiminės veiklos strategijos formavimo etapus bei metodus, motyvacijos ir motyvavimo teorijas, darbuotojų atrankos metodus, ekonomiškai naudingus finansinių išteklių valdymo būdus, draudimo rinkos tyrimo metodus, draudimo sutarties sudarymo ypatumus, finansinės analizės ir apskaitos principus;
- mokėti dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, iškelti problemas ir jas spręsti, lanksčiai, nestereotipiškai vertinti reiškinius, efektyviai bei tolerantiškai bendrauti bei valdyti konfliktus.
Investicijų ir draudimo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis įgyjamas kolegijose.
Norintiems siekti investicijų ir draudimo profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio, būtina turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į Vilniaus kolegiją sąlygas.
Įgiję investicijų ir draudimo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti draudimo vadybininkais, draudimo konsultantais, projektų vadovais draudimo kompanijose, draudimo brokerių bendrovėse, pensijų kaupimo bendrovėse.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju