Mokymo programos
Turizmo ir viešbučių administravimas
Valstybinis kodas: 653N15002
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Turizmo ir viešbučių administravimo studijų programa skirta rengti verslo profesinius bakalaurus, gebančius savarankiškai administruoti turizmo ir viešbučių verslą, aptarnauti svečius, koordinuoti padalinių darbą, dirbti su šiuolaikinėmis informacinėmis technologijomis, organizuoti turizmo ir viešbučių paslaugų teikimą, kontroliuoti verslo būklę, bendrauti užsienio kalbomis.
Būsimieji specialistai studijuoja bendrojo lavinimo, studijų pagrindų, specialiuosius (profesinės dalies), turizmo ir viešbučių administravimo šakų dalykus. Penki procentai studijų programos apimties skirti laisvai pasirenkamiesiems studijų dalykams.
Praktinių studijų trukmė - 24 savaitės. Jų metu vyksta profesinės veiklos praktikos: įtvirtinami ir tobulinami planavimo, organizavimo, verslo aplinkos įvertinimo, ugdomi praktinio darbo ir darbo komandoje įgūdžiai, komunikavimo ir kiti gebėjimai. Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas verslo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Asmuo, baigęs turizmo ir viešbučių administravimo studijas ir įgijęs verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti savarankiškai administruoti turizmo ar viešbučių verslą, koordinuoti padalinių darbą, dirbti su šiuolaikinėmis informacinėmis technologijomis, organizuoti turizmo ir viešbučių paslaugas, kontroliuoti verslo būklę, bendrauti dviem užsienio kalbomis, atstovauti įmonei vidaus ir užsienio rinkose, laikytis darbo saugos ir higienos reikalavimų, organizuoti darbuotojų atranką, juos motyvuoti, vertinti, organizuoti mokymą, teikti informaciją vidaus ir išorės vartotojams;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius turizmo ir viešbučio paslaugų teikimą, darbo teisės reikalavimus, finansinės analizės pagrindus, buhalterinės apskaitos pagrindus, rinkos tyrimo metodus, veiklos kokybės kontrolės būdus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, strategiškai mąstyti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti komunikabiliu, taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2012-09-13

Sveiki. Gal būtų galima sužinoti kokių egzaminų reikia norint studijuoti jūsų kolegijoje, viešbučių administravime ?