Mokymo programos
Finansai
Valstybinis kodas: 65303S126
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti finansininkus, kurie gebėtų planuoti ir organizuoti finansų valdymo procesą įmonėje, optimaliai panaudoti įmonės turtą ir nuosavybę, planuoti įmonės verslo finansavimą, planuoti ir atlikti vidaus auditą, pritaikyti audito reglamentus, atliekant įmonės vidaus auditą, projektuoti įmonės vidaus kontrolės sistemą, palaikyti įmonės vidaus kontrolės sistemą, tvarkyti nuosavybės ir įsipareigojimų apskaitą, įvertinti prekybinių ir gamybinių įmonių finansų rezultatus, parengti metinę finansinę bei mokestinę atskaitomybę.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji finansininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: aukštąją matematiką, kalbos kultūrą ir raštvedybą, darbo ir civilinę saugą, teisę, filosofiją, verslo vadybą, mikro-makro ekonomiką, verslo informacines sistemas, rinkodarą ir rinkos tyrimus, darbo teisę, finansus ir kreditą, finansinę analizę, įmonės ekonomiką, apskaitą. Specialiuosius profesinius dalykus ? finansinę apskaitą, įmonės finansų valdymą, mokesčius, valdymo apskaitą ir dalykus – studijuoja priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: įmonės finansų-vidaus audito, tarptautinių finansų, finansinės apskaitos įmonėje
Iš viso studijuojami 25 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: mokomoji ir profesinės veiklos praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami finansų analizės, finansų apskaitos, finansų valdymo, vidaus audito planavimo bei realizavimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir finansininko profesinė kvalifikacija.
Baigus finansų studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Finansų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti finansininkais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Finansininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti finansininku.
Asmuo, įgijęs finansininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti suprasti apskaitos principus ir metodus, atlikti įmonės finansinę ir ekonominę analizę, vertinti įmonės verslo aplinką, parengti ir vertinti investicinį projektą, verslo planą, atskirus naujus verslo projektus, planuoti ir organizuoti finansų valdymo procesą įmonėje, optimaliai panaudoti įmonės turtą ir nuosavybę, planuoti įmonės verslo finansavimą, planuoti ir atlikti vidaus auditą, pritaikyti audito reglamentus, atliekant įmonės vidaus auditą, projektuoti įmonės vidaus kontrolės sistemą, palaikyti įmonės vidaus kontrolės sistemą, tvarkyti nuosavybės ir įsipareigojimų apskaitą, įvertinti prekybinių ir gamybinių įmonių finansų rezultatus, parengti metinę finansinę bei mokestinę atskaitomybę;
- žinoti apskaitą reglamentuojančius teisės aktus, tarptautinės apskaitos principinius ypatumus įvairiose šalyse, importo-eksporto operacijų vykdymo principus ir tvarką, apskaitos informacijos vaidmenį įmonių ūkinėje ir finansinėje veikloje, turto, rizikos, savininkų nuosavybės, skolų finansinio valdymo metodus, tarptautinio verslo formas, finansų rinkas, investavimo į jas galimybes;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai vertinti reiškinius, būti kruopščiu ir sąžiningu.
Finansininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal finansų studijų programas.
Finansų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti finansininkais.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti finansininku nėra pripažįstami.
Finansininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti finansininku smulkiose, vidutinėse, stambiose Lietuvos Respublikos verslo įmonėse bei panašiuose tarptautinio verslo įmonių padaliniuose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Klaipėdos verslo aukštoji mokykla, UAB Klaipėda Tilžės g. 46A
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju