Mokymo programos
Finansai Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653N30005
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti finansininkus, žinančius apskaitos principus ir metodus, gebančius vesti įmonių apskaitą, atlikti tarptautinius atsiskaitymus, naudotis specialiomis apskaitos ir valdymo kompiuterinėmis programomis, vertinti įmonės finansinę situaciją ir perspektyvas, priimti finansinius sprendimus ir teikti pasiūlymus bei rengti verslo planus ir investicinius projektus.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji finansininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: užsienio kalbą, informacines technologijas, matematiką, filosofiją, teisės pagrindus, finansų teoriją, finansinę apskaitą, įmonės finansų valdymą, finansų analizės teoriją, auditą, vadybą, ekonomikos teoriją, verslo teisę, smulkaus ir vidutinio verslo planavimą ir organizavimą bei specialiuosius profesinius dalykus: įmonės finansų analizę, vidaus auditą, turto ir verslo vertinimą, archyvus, tarptautinių finansų valdymą, tarptautinį verslą, tarptautinį marketingą ir tarptautinę apskaitą.
Iš viso studijuojamas 31 dalykas. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: keturios mokomosios praktikos ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami finansinės apskaitos, verslo planų bei investicinių projektų rengimo, naudojimosi specialiomis apskaitos ir valdymo kompiuterinėmis programomis ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir finansininko profesinė kvalifikacija.
Baigus finansų studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Finansų studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti finansininkais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Finansininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti finansininku, buhalteriu ar apskaitininku.
Asmuo, įgijęs finansininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti tvarkyti apskaitą įvairaus tipo įmonėse, organizuoti savo ir padalinio analitinį darbą, nustatyti verslo, turto rinkos ir įmonės akcijų vertę, įvertinti finansinę riziką, kaupti, analizuoti ir sisteminti informaciją, priimti strateginius ir operatyvinius finansinius sprendimus, parengti finansines ataskaitas aukštesnės grandies vadybininkams bei savininkams, parengti įmonės (padalinio) finansinius planus bei juos koreguoti, naudotis MS Office programomis;
- žinoti apskaitą reglamentuojančius teisės aktus, finansų analizės teorinius pagrindus, rūšis ir būdus, galimus rinkų informacijos šaltinius, teorinius investicijų ir projektų valdymo pagrindus, turto rizikos, savininkų nuosavybės ir skolų finansinio valdymo metodus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai vertinti reiškinius, būti kruopščiu ir sąžiningu.
Finansininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal finansų studijų programą.
Norintiems siekti finansininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti finansininku nėra pripažįstami.
Įgiję finansininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti finansininkais, buhalteriais ar apskaitininkais įvairiose organizacijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju