Mokymo programos
Gamybos Vadyba Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653N25001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Aukštojo mokslo diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti vadybininkus, kurie gebėtų kurti gamybos įmonę, tirti rinką, planuoti įmonės veiklą, rengti veiklos plėtros strategiją ir taktiką, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą, spręsti gamybos, darbo organizavimo ir verslo būklės kontrolės problemas, derėtis su klientais.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimieji gamybos vadybininkai studijuoja bendruosius profesinius dalykus ir studijų pagrindų dalykus: užsienio kalbą, informacines technologijas, ekonomikos teoriją, vadybos pagrindus, matematiką, filosofiją, teisę, verslo organizavimą, inžinerines medžiagas, techninę mechaniką, marketingą, komercinę teisę, buhalterinę ir finansinę apskaitas, įmonių ekonomiką, logistiką, kokybės vadybą bei specialiuosius profesinius dalykus - techninį normavimą, gamybos automatizavimą, įmonių padalinių projektavimą, gamybos įrankius, metalo apdirbimo technologijos įrenginius, mašinų gamybos ir remonto technologijas, mašinų gamybos ekonomiką.
Iš viso studijuojami 42 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: vadybos, kompiuterinė, mokomoji, technologijos ir baigiamoji specializacijos praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įvirtinami ir tobulinami darbo organizavimo, įmonės steigimo ir valdymo bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir vadybininko profesinė kvalifikacija.
Baigus gamybos vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų studijų srities vadybos ir verslo administravimo studijų krypties programas.
Gamybos vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti vadybininkais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti gamybos vadybininku.
Asmuo, įgijęs gamybos vadybininko kvalifikaciją, turi:
- gebėti kurti gamybos įmonę, įvertinti verslo aplinką, sudaryti įmonės valdymo struktūrą pagal numatytą veiklos pobūdį ir tipą, planuoti ir atlikti rinkos tyrimus, parengti verslo planą, valdyti ir racionaliai naudoti turimus išteklius, organizuoti nenutrūkstamą veiklos procesą įmonėje (padalinyje), užtikrinti veiklos kokybę, naudotis informacinėmis technologijomis, vadovauti darbuotojams, bendradarbiauti su šalies ir užsienio partneriais bei konkurentais;
- žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, įmonės verslo plano parengimo tvarką, tarptautinių sandorių sudarymo būdus ir formas, verslo plėtros užsienio rinkose principus ir formas, rinkos tyrimo metodus, veiklos kokybės kontrolės būdus, finansinės analizės, apskaitos principus, technologijos procesų projektavimo principus, tarptautinius ir šalies standartus, normatyvus, darbo teisės reikalavimus, bendravimo ir bendradarbiavimo etikos normas, nenutrūkstamo darbo proceso organizavimo principus, aplinkosaugos, priešgaisrinės ir darbo saugos reikalavimus;
- mokėti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Gamybos vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal gamybos vadybos studijų programą.
Norintiems siekti gamybos vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti gamybos vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti vadybininku gamybos ir remonto įmonių gamybiniuose ir administraciniuose padaliniuose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju