Mokymo programos
Prekybos vadyba
Valstybinis kodas: 653N14001
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti verslo profesinius bakalaurus, gebančius įvertinti verslo aplinką ir savo galimybes, įkurti prekybos įmonę, naudotis teisės aktais, informacijos šaltiniais, planuoti, organizuoti ir kontroliuoti prekybos įmonės ar jos padalinio veiklą, užtikrinti veiklos kokybę, valdyti turimus materialinius ir finansinius išteklius, reguoti į pokyčius.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: psichologiją, verslo užsienio kalbą, filosofiją ar sociologiją. Studijų pagrindų dalykus: taikomąją matematiką, ekonominę statistiką, informacines technologijas, mikroekonomiką, makroekonomiką, vadybą, rinkodarą, teisę, buhalterinę apskaitą, finansus, dokumentų valdymą, darbo ir civilinę saugą, verslo etiką, specialybės kalbą, duomenų bazių valdymo sistemas, verslo studijų įvadą. Specialiosios dalies dalykus: prekybos įmonių ekonomiką, verslo projektus, verslo informatiką, prekių kokybės vadybą, tarptautinę prekybą, prekybos logistiką, prekybos rinkodarą, pardavimo valdymą, prekių mokslą.
Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta trim etapais: verslo praktinio mokymo, profesinė ir baigiamoji praktikos. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami planavimo, organizavimo, verslo aplinkos įvertinimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas verslo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus prekybos vadybos studijų programą ir įgijus verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį, studijas galima tęsti pagal universitetinių studijų programas.
Prekybos vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems verslo profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Asmuo, įgijęs verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį turi:
- gebėti vertinti Lietuvos ir tarptautinio ūkio plėtros tendencijas, turinčias įtakos galimybei kurti naują prekybos verslą, tirti prekybos verslo aplinką, atlikti verslo situacijos analizę, parengti, pristatyti ir įgyvendinti verslo planą, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą prekybos įmonėje ar jos padaliniuose, užtikrinti veiklos kokybę, kontroliuoti turimus materialinius ir finansinius išteklius, valdyti pokyčius;
- žinoti nacionalinės, tarptautinės ir Europos Bendrijos teisės principus bei normas, reglamentuojančias prekybą, LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, verslo plėtros užsienio rinkose principus ir formas, rinkos tyrimo metodus, veiklos kokybės kontrolės būdus;
- mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su klientais, aiškiai ir nuosekliai reikšti mintis, surasti problemas ir jas spręsti, lanksčiai vertinti reiškinius, būti tolerantišku ir nekonfliktišku.
Norintiems siekti verslo profesinio bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgijęs verslo profesinio bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmuo gali dirbti vadybininku ar padalinių vadovu mažmeninėse ar didmeninėse prekybos įmonėse bei kurti savo prekybos įmonę ir jai vadovauti.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju