Mokymo programos
Rekreacijos ir turizmo verslo vadyba Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653N80005
Kodas pagal ISCED: 52134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijos vyksta ir Šiaulių fakultete. Studijų programa skirta rengti rekreacijos ir turizmo verslo vadybininkus, kurie gebėtų savarankiškai organizuoti, planuoti turizmo ir poilsio įmonės (padalinio) veiklą, rengti rinkos tyrimus, organizuoti įvairaus pobūdžio renginius, vertinti verslo būklę ir kt.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Busimieji rekreacijos ir turizmo verslo vadybininkai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus: užsienio kalbą, filosofiją, psichologiją, aukštąją matematiką, veiklos dokumentavimą, darbą kompiuteriu, rinkos tyrimų metodus ir kt.; studijų pagrindų dalykus: ekonomiką, rekreacijos ir turizmo pagrindus, turizmo paslaugas, informacines technologijas, verslo etiką, turizmo projektų vadybą, verslo vadybą ir specialiuosius profesinius dalykus; pramoginės ir sportinės veiklos organizavimo: sporto renginių organizavimą, pramoginių renginių organizavimą, apeiginių ir pramoginių renginių organizavimą, renginių organizavimo pagrindus. Kaimo turizmo organizavimo: kaimo turizmą, kaimo turizmo rekreacinę aplinką, kaimo turizmo statinių ir įrenginių planavimą, rekreacinės veiklos kaime organizavimą. 5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 37 dalykai. Rekreacijos ir turizmo verslo vadybos studijų programoje yra numatytos šios profesinės veiklos praktikos: mokomoji praktika, rekreacijos ir turizmo vadybos praktika, priešdiplominė praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo organizavimo, rinkos tyrimų atlikimo, paslaugų teikimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas turizmo ir poilsio profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus Rekreacijos ir turizmo verslo vadybos studijų programą studijas galima tęsti pagal socialinių mokslų srities turizmo ir poilsio studijų krypties universitetines studijų programas.
Rekreacijos ir turizmo verslo vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti rekreacijos ir turizmo verslo vadybininkais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Rekreacijos ir turizmo verslo vadybininko kvalifikacija reikalinga, norint: savarankiškai įsteigti turizmo ir poilsio įmonę, paruošti reikiamą dokumentaciją įmonės steigimui, planuoti, organizuoti įmonės ir/ar jos padalinio veiklą, rengti verslo planus, analizuoti turizmo išteklius ir ruošti turizmo paslaugų rinkinius, maršrutus, organizuoti turizmo ir poilsio rinkos tyrimus, analizuoti tyrimo rezultatus, organizuoti rinkodaros priemones, naudotis įvairiomis kompiuterinėmis programomis, informacinėmis technologijomis bei kitais informaciniais šaltiniais. Asmuo įgijęs rekreacijos ir turizmo verslo vadybininko kvalifikaciją turi žinoti teisės aktus reglamentuojančius turizmo ir poilsio paslaugų teikimą, rekreacijos ir turizmo išteklius ir pagrindus, apskaitos, verslo vadybos, bendravimo psichologijos, verslo etikos bei komunikacijos pagrindus. Asmuo įgijęs šią kvalifikaciją turi gebėti dirbti su rezervavimo ir įvairiomis informacijos apdorojimo sistemomis, tinkamai aptarnauti klientus, bendrauti užsienio kalba.
Norintiems siekti rekreacijos ir turizmo verslo vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję rekreacijos ir turizmo verslo vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti savo rekreacijos ir turizmo įmonėje, ar kitose įmonėse samdomu rekreacijos ir turizmo vadybininku bei savivaldos, turizmo informacijos teikimo įstaigose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju