Mokymo programos
Autotransporto elektronika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653E21009
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, kurie gebėtų spręsti automobilių transporto techninius, technologinius bei valdymo uždavinius, priimti sprendimus projektuojant ir diegiant automobilio elektronines valdymo sistemas, atlikti automobilio elektroninę ir mechatroninę sistemų diagnostiką, priežiūrą ir remontą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į technikos kolegiją sąlygas.
Būsimieji autotransporto elektronikos inžinieriai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus (anglų kalbą, filosofiją, profesinį bendravimą), studijų pagrindų dalykus (matematiką, fiziką, informacines technologijas, inžinerinę grafiką, mechaniką, elektrotechniką, elektroniką, konstrukcines ir eksploatacines medžiagas, aplinkos ir žmonių saugą, automobilių sandarą ir techninę priežiūrą). bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: lengvųjų automobilių elektronikos arba krovininių automobilių ir autobusų elektronikos.
Iš viso studijuojami 32 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta penkiais etapais: matavimo pradmenų, automobilių išardymo-surinkimo, automobilių diagnostikos, profesinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami techninės priežiūros ir elektroninės diagnostikos, automobilių serviso veiklos organizavimo, įmonės veiklos planavimo gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju projektu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus autotransporto elektronikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų studijų srities, transporto inžinerijos studijų krypties programas.
Autotransporto elektronikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti lengvųjų automobilių elektronikos inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs lengvųjų automobilių elektronikos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti analizuoti techninę dokumentaciją, pasirinkti įrenginius pagal funkcines jų galimybes, projektuoti ir diegti elektroninių valdymo sistemų funkcionalumo kontrolės įrangą, atlikti elektroninių ir mechatroninių sistemų diagnostiką, priežiūrą ir remontą, nustatyti automobilių detalių ir jų junginių konstrukcijas ir veikimą, dirbti su diagnostiniais įrenginiais, analizuoti techninės būklės kitimo priežastis ir dėsningumus, naudotis informacinėmis technologijomis apdorojant ir interpretuojant informaciją, reaguoti į rinkos pokyčius priimant valdymo sprendimus, organizuoti įmonės padalinio darbą, vadovauti darbuotojams;
- žinoti elektroninės diagnostikos technologijas, prietaisus, skirtus diagnostikai atlikti, jų veikimo principus, elektroninių sistemų remonto būdus, naujas technologijas, duomenų, gautų iš laboratorinių stebėjimų ir matavimų interpretavimo būdus, informacijos ir duomenų vertinimo, skaičiavimo bei apdorojimo būdus, teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį bei darbo teisės reikalavimus;
- mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, nuosekliai ir aiškiai reikšti savo mintis, konstruktyviai mąstyti, spręsti problemas,būti mandagiu, taktišku ir sąžiningu.
Lengvųjų automobilių elektronikos inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal autotransporto elektronikos programą.
Norintiems siekti lengvųjų automobilių elektronikos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti lengvųjų automobilių elektronikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję lengvųjų automobilių elektronikos kvalifikaciją asmenys gali dirbti autoserviso įmonių serviso meistrais, inžinieriais-mechanikais, elektroninių ir mechatroninių sistemų diagnostikos specialistais automobilių remonto įmonėse.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2011-01-29

kokių reikia egzaminų norint istoti į Autotransporto elektroniką ?