Mokymo programos
Geležinkelio riedmenų eksploatavimas ir remontas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653E22002
Kodas pagal ISCED: 52184
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, kurie gebėtų dirbti įvairiose transporto inžinerijos srityse, vadovauti riedmenų remonto ir priežiūros darbams, valdyti naujų konstrukcijų traukos riedmenis, organizuoti verslo įmonės padalinio darbą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Geležinkelio riedmenų eksploatavimo ir remonto specialistai studijuoja bendrjo lavinimo dalykus (užsienio kalbą, filosofiją, sociologiją, matematiką, fiziką, kalbos kultūrą ir specialybės kalbą, informacines technologijas, saugą darbe ir ekologiją), studijų pagrindų dalykus (inžinerinę braižybą, elektrotechniką, techninę mechaniką, bendrą geležinkelių kursą, medžiagotyrą, techninius matavimus, elektroniką ir keitiklius, riedmenų valdymo ir kontrolės sistemas, hidraulikos ir termodinamikos pagrindus, riedmenų traukos teorijos pagrindus) bei specialiuosius profesinius dalykus (autonominės traukos riedmenų konstrukcijas, elektros aparatus ir grandines, hidraulinius įrenginius, patikrą ir remontą, ūkio plėtrą arba vagonų konstrukcijas, vagonų elektros įrangą, techninę vagonų patikrą, vagonų taisymą ir atnaujinimą, vagonų ūkį ir plėtrą arba elektrifikuotų geležinkelių traukos riedmenų konstrukcijas, elektrifikuotų geležinkelių traukos riedmenų elektros aparatus ir grandines) ir dalykus priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: autonominės traukos riedmenų techninės priežiūros ir remonto; vagonų techninės priežiūros ir remonto arba elektrifikuotų geležinkelių traukos riedmenų techninės priežiūros ir remonto.
Iš viso studijuojami 35 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta šešiais etapais: pažintinė, metalų apdirbimo, elektromontavimo, kompiuterių taikymo, technologinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 24 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami riedmenų remonto ir priežiūros technologijų bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus geležinkelio riedmenų remonto ir eksploatavimo studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities transporto inžinerijos studijų krypties programas.
Geležinkelio riedmenų remonto ir eksploatavimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Aprašas rengiamas

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija Vilnius Antakalnio g. 54
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju