Mokymo programos
Anglų ir vokiečių kalbų pedagogika
Valstybinis kodas: 653X13004
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Humanitarinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.
Neakivaizdinė: 5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta parengti anglų ir vokiečių kalbų mokytojus, gebančius kūrybiškai naudotis įgytomis žiniomis, kvalifikuotai vykdyti bendrojo lavinimo vidurinės mokyklos užsienio kalbų programose keliamus reikalavimus, organizuoti popamokinį ugdymą. Studijų programa skirta parengti anglų ir vokiečių kalbų mokytojus, gebančius kūrybiškai naudotis įgytomis žiniomis, kvalifikuotai vykdyti bendrojo lavinimo vidurinės mokyklos užsienio kalbų programose keliamus reikalavimus, organizuoti popamokinį ugdymą. Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas. Būsimieji anglų ir vokiečių kalbų mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos pagrindus, lietuvių ir profesijos kalbą, informacines technologijas, pedagoginę etiką, retorikos pagrindus, psichologijos bei pedagogikos dalykus, švietimo vadybą, teisės pagrindus, kultūros istoriją, studijų pagrindų dalykus: anglų ir vokiečių kalbos praktiką ir lingvistinę teksto interpretaciją, anglų ir vokiečių kalbų gramatiką, anglų ir vokiečių kalbų fonetiką, krašto pažinimą, literatūrą, kalbų mokymo metodiką, leksikologiją, stilistiką ir kitus modulius. Iš viso studijuojami 28 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Praktinės studijos vyksta dviem etapais: pedagoginė ir priešdiplominė praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami pedagoginės veiklos planavimo ir organizavimo, popamokinės veiklos organizavimo, mokinių vertinimo, mokymo tikslų ir metodų pasirinkimo bei kiti gebėjimai. Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu arba baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir pagrindinės mokyklos mokytojo profesinė kvalifikacija.Baigus anglų ir vokiečių kalbų pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo humanitarinių mokslų srities filologijos studijų krypties arba socialinių mokslų srities edukologijos studijų krypties programas. Anglų ir vokiečių kalbų pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti mokytojais.Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji anglų ir vokiečių kalbų mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos pagrindus, lietuvių ir profesijos kalbą, informacines technologijas, pedagoginę etiką, retorikos pagrindus, psichologijos bei pedagogikos dalykus, švietimo vadybą, teisės pagrindus, kultūros istoriją, studijų pagrindų dalykus: anglų ir vokiečių kalbos praktiką ir lingvistinę teksto interpretaciją, anglų ir vokiečių kalbų gramatiką, anglų ir vokiečių kalbų fonetiką, krašto pažinimą, literatūrą, kalbų mokymo metodiką, leksikologiją, stilistiką ir kitus modulius.
Iš viso studijuojami 28 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: pedagoginė ir priešdiplominė praktika. Praktinių studijų trukmė ? 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami pedagoginės veiklos planavimo ir organizavimo, popamokinės veiklos organizavimo, mokinių vertinimo, mokymo tikslų ir metodų pasirinkimo bei kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu arba baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir pagrindinės mokyklos mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus anglų ir vokiečių kalbų pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo humanitarinių mokslų srities filologijos studijų krypties arba socialinių mokslų srities edukologijos studijų krypties programas.
Anglų ir vokiečių kalbų pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti mokytojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti anglų ir vokiečių kalbų mokytoju.
Asmuo, įgijęs mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti planuoti ir organizuoti užsienio kalbos mokomąją veiklą, pasirinkti tinkamus darbo tikslus, formas ir metodus, vertinti mokinius, atsižvelgti į prigimtines mokinio galias, raidos ypatumus ir skirtybes, ugdyti sociokultūrinę mokinio kompetenciją, suprasti kitų mintis sakytine (rašytine) kalba, kurti klasėje ir mokykloje demokratiškus savitarpio pagalba ir pagarba grindžiamus mokyklos bendruomenės narių santykius, suvokti kalbą kaip visumą, vadovautis pagrindiniais darbo mokykloje principais, aktyvinti mokinių mokymosi veiklą, ugdant jų mokymosi gebėjimus, puoselėti savo ir ugdytinių gimtosios kalbos kultūrą, formuoti mokinių nuostatas neigiamų visuomenės reiškinių atžvilgiu;
- žinoti rašytinės komunikacijos užsienio kalba ypatumus, pagrindinius darbo mokykloje principus, užsienio kalbos mokymo metodus, LR Konstituciją, vaiko teisių apsaugos konvenciją ir dokumentus, reglamentuojančius žmogaus teises ir LR švietimo sistemą, asmenybės ugdymo turinį, metodus ir formas, ugdymo tikslus ir uždavinius;
- mokėti atsakingai ir savarankiškai organizuoti savo darbą, sklandžiai, nuosekliai ir aiškiai reikšti savo mintis gimtąja ir užsienio kalba, būti mandagiu, komunikabiliu, tolerantišku, mokėti išlaikyti savitvardą ir efektyviai valdyti konfliktus.
Mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal anglų ir vokiečių kalbų pedagogikos studijų programą.
Norintiems siekti mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti anglų ir vokiečių kalbų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti užsienio kalbų mokytojais pagrindinėse, vidurinėse mokyklose arba kitose švietimo įstaigose, kur mokoma užsienio kalbų arba tapti švietimo įstaigų vadovais.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Panevėžio kolegija Panevėžys Laisvės a. 23
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju