Mokymo programos
Socialinis Darbas
Valstybinis kodas: 653L50007
Kodas pagal ISCED: 52176
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3,5 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Socialinio darbuotojo kvalifikacijai įgyti studijos trunka 3,5 metų.
Bendrojo lavinimo dalykų studijoms skiriama 40 kreditų.
Specialybės dalykų studijoms - 54 kreditai.
Profesinės veiklos praktikoms - 28 kreditai.
Diplominio darbo rengimui ir gynimui- 6 kreditai
Specializacijai- 12 kreditų.

Studijos vyksta Klaipėdos kolegijos Sveikatos fakulteto bazėje bei Klaipėdos rajono įstaigose, teikiančiose socialines paslaugas. Programa sudaro galimybę studentams teikti tiesioginę pagalbą klientui, nustatant poreikį, planuojant ir teikiant paramą bei ją įvertinant . studentai įvaldys netiesiogiai su socialiniu darbu susijusius bendravimo bei bendradarbiavimo, vadybos administravimo, naudojimosi informacinėmis technologijomis įgūdžių, kas užtikrina platesnes galimybes darbo rinkoje.
Studijų metu studentai galės įgyti šias specializacijas:
1. Socialinis darbas su pagyvenusiais ir senais žmonėmis.
2. socialinių paslaugų organizavimas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

DARBO APRAŠYMAS
Socialinis darbuotojas organizuoja pagalbą klientui (individui, grupei, bendruomenei) įvairiose socialinės apsaugos, sveikatos apsaugos, švietimo sistemos, vidaus reikalų sistemos įstaigose. Padeda atstatyti asmens ir visuomenės santykius, kai pats asmuo to padaryti nepajėgia. Identifikuoja asmens socialines problemas ir įvertina socialinius poreikius, planuoja ir teikia socialinę paramą, analizuoja jos eigą ir vertina rezultatus, koordinuoja socialinės paramos teikimą. Dirba su kitais specialistais (psichologais, gydytojais), juos konsultuoja; bendradarbiauja kuriant įvairias programas. Priklausomai nuo darbo vietos atlieka skirtingus vaidmenis: analizuoja socialinę situaciją, atlieka tyrimus; planuoja paslaugas. Padeda žmonėms rasti ir panaudoti savo galimybes nugalint sunkumus ir negalias. Telkia bendruomenės išteklius socialinių paslaugų teikimui. Vykdo narkomanijos, savižudybių ir kt. prevencijos darbą.

PROFESINIAI ĮGŪDŽIAI
Socialinio darbuotojo veiklos efektyvumą lemia psichologijos, socialinio darbo metodų, specialiosios pedagogikos, teisės, socialinės reabilitacijos žinios ir mokėjimai; taip pat etikos kodekso išmanymas, užsienio kalbos mokėjimas. Labai svarbios tokios asmenybės savybės kaip moralumas, atsakingumas, gebėjimas įsijausti į kito problemas, organizuotumas, dėmesingumas ir pan., taip pat gera fizinė ir psichinė sveikatos būklė (dėmesio palaikymas ir koncentracija, greita reakcija, kalbos sklandumas, ištvermė ir kt.). Socialinio darbuotojo profesijos nederėtų rinktis žmonėms, itin jautriai reaguojantiems į kitų žmonių problemas.

PROFESINĖS PERSPEKTYVOS
Socialinio pedagogo profesija yra nauja ir perspektyvi. Kvalifikuotų socialinių darbuotojų poreikis auga įsitvirtinant visuomenės nuostatai, kad ne visas problemas žmogus gali išspręsti pats - jam reikia pagalbos. Iniciatyvus socialinis darbuotojas gali pats kurti socialines programas ir ieškoti joms finansavimo. Ši profesija artima socialinio pedagogo, socialinės rūpybos darbuotojo, slaugo ir pan. profesijoms. Jos socialines garantijas nusako LR įstatymai.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju