Mokymo programos
Socialinis darbas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653L50005
Kodas pagal ISCED: 52176
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti socialinius darbuotojus, gebančius teikti socialines paslaugas, vykdyti prevencinę veiklą, analizuoti ir sisteminti suteiktos paramos rezultatus, žinančius socialinio darbo principus, teorijas bei metodus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji socialiniai darbuotojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: socialinę politiką, sociologiją, filosofijas, teisės pagrindus, studijų pagrindų dalykus: edukologiją, bendrąją, socialinio ir probleminio elgesio psichologiją, visuomenės sveikatą, socialinio darbo teoriją ir metodiką, užimtumo teorijas bei specialiuosius profesinius dalykus: visuomenės senėjimo raidą, socialinių paslaugų filosofiją, personalo vadybą.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 32 dalykai.
Praktinės studijos vyksta dviem etapais: pažintinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 22 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami socialinių paslaugų teikimo, prevencinės veiklos vykdymo, socialinio darbo metodų taikymo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas socialinio darbo profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir socialinio darbuotojo profesinė kvalifikacija.
Baigus socialinio darbo studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, socialinio darbo studijų krypties programas.
Socialinio darbo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti socialiniais darbuotojais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Socialinio darbuotojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti socialiniu darbuotoju.
Asmuo, įgijęs socialinio darbuotojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti organizuoti socialinės situacijos tyrimą, išsiaiškinti kliento galimybes problemai spręsti, nustatyti paramos galimybes, naudojant socialinio darbo metodus, parinkti tinkamus darbo metodus ir būdus, pateikti klientui argumentų, kaip spręsti problemą ar jos išvengti, padėti klientui ir jo aplinkai pasinaudoti turimomis žiniomis ir informacija, vykdyti intervenciją į kliento situaciją ir koreguoti kliento ir jį veikiančių sistemų santykius, įtraukti socialinius partnerius į kliento problemų sprendimą, skatinti savanorius įsitraukti į paramos procesą
- žinoti visuomenės socialinę, ekonominę, politinę struktūrą ir jos ypatumus, asmenybės raidos ypatumus, ligos ir negalios poveikį žmogui, įstatymus ir norminius aktus, reglamentuojančius socialinę apsaugą, socialinio darbo metodus bei būdus, konsultavimo metodus, socialinės kompetencijos ugdymo būdus, konfliktų sprendimo metodus ir būdus
- mokėti dirbti sąžiningai, atsakingai, savarankiškai bei komandoje, lanksčiai spręsti iškilusias problemas ir priimti sprendimus, efektyviai ir tolerantiškai bendrauti ir bendradarbiauti su kolegomis ir klientais
Socialinio darbuotojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal socialinio darbo studijų programą.
Norintiems siekti socialinio darbuotojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti socialiniu darbuotoju nėra pripažįstami.
Įgiję socialinio darbuotojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti socialiniais darbuotojais socialinės apsaugos, švietimo, sveikatos priežiūros ir teisėsaugos institucijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju