Mokymo programos
Dailės ir technologijų pedagogika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653X13013
Kodas pagal ISCED: 52114
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta parengti pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytojus, gebančius pagal pagrindinės mokyklos ugdymo planuose ir programose keliamus reikalavimus ir nuostatas daile ir technologijomis ugdyti išprususią, mąstančią ir kūrybingą asmenybę bei organizuoti papildomą ugdomąją veiklą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji dailės ir technologijų mokytojai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: filosofijos ir teisės pagrindus, etnokultūrą ir kultūros istoriją, užsienio kalbą, informacines technologijas, kalbos kultūrą; studijų pagrindų dalykus: pedagogiką (ugdymo pagrindus ir didaktiką, hodegetiką, specialiąją pedagogiką), psichologiją (bendrąją ir socialinę, raidos ir pedagoginę) ir specialiuosius profesinius dalykus: meno istoriją, kompoziciją, piešimą, tapybą, grafiką, skulptūrą, dizainą, dailiąją tekstilę, siuvimą, rankdarbius. 5 procentai studijų programos apimties skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 42 dalykai.
Praktinės studijos vyksta septyniais etapais: du plenerai, muziejinė – etnografinė, mokytojo padėjėjo, mokomoji bei dvi savarankiško darbo praktikos. Praktinių studijų trukmė - 23 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami užsiėmimų planavimo ir organizavimo, darbo vertinimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas edukologijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Baigus dailės ir technologijų pedagogikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo socialinių mokslų srities, edukologijos studijų krypties programas.
Dailės ir technologijų pedagogikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti mokytojais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Mokytojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti dailės ir technologijų mokytoju.
Asmuo, įgijęs mokytojo kvalifikaciją, turi:
- gebėti planuoti, organizuoti ir vertinti ugdymo procesą, taikyti pažangią kultūros patirtį, mokslo pasiekimus ir švietimo vadybos principus, organizuoti projektinį bei tiriamąjį darbą, kurti demokratiškus mokyklos bendruomenės bei ugdymo proceso dalyvių bendravimo ir bendradarbiavimo santykius, kurti saugią ir estetišką darbo aplinką
- žinoti kultūros paveldo reikšmę, įvairias atlikimo technikas, meno stilius, spalvų derinimo ypatybes, medžiagų savybes.Žinoti ir taikyti vaiko amžiaus tarpsnių psichologiją ir pedagogiką pedagoginiame darbe.
- mokėti bendrauti ir bendradarbiauti, dirbti komandoje, atsakingai, dėmesingai dirbti
Mokytojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal dailės ir technologijų studijų programą.
Norintiems siekti mokytojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti dailės ir technologijų mokytoju nėra pripažįstami.
Įgiję mokytojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti dailės ir technologijų mokytojais bendrojo lavinimo mokyklų 5 – 10-se klasėse, užmokyklinės veiklos centruose, taip pat popamokinės veiklos organizatoriais ir vadovais.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju