Mokymo programos
Odontologinė priežiūra Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653A52001
Kodas pagal ISCED: 52172
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti gydytojo odontologo padėjėjus, gebančius dirbant komandoje su odontologu užtikrinti burnos ertmės sveikatą, paruošti odontologinę įrangą ir instrumentus, dirbti su informacinių technologijų įranga, teikti pirmąją pagalbą.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji gydytojo odontologo padėjėjai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: psichologiją, teisės, bendrosios biochemijos ir imunologijos pagrindus, anatomiją, fiziologiją, patologiją ir kt., studijų pagrindų dalykus: odontologinę įrangą ir medžiagas, odontologinę rentgenologiją, burnos sveikatą, terapinę, chirurginę, ortopedinę odontologiją, periodontologiją ir burnos gleivinių ligas, odontologinę pagalbą vaikams ir kt.
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: burnos sveikatos ir individualios higienos mokymo, slaugos, terapinės odontologijos, baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 25 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo su informacinių technologijų įranga, pirmosios pagalbos teikimo, odontologinės pagalbos teikimo, slaugos ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju egzaminu. Baigusiajam suteikiamas odontologijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir gydytojo odontologo padėjėjo profesinė kvalifikacija.
Odontologinės priežiūros studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti gydytojo odontologo padėjėjais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Gydytojo odontologo padėjėjo kvalifikacija reikalinga norint dirbti gydytojo odontologo padėjėju.
Asmuo, įgijęs gydytojo odontologo padėjėjo kvalifikaciją, turi:
- gebėti atpažinti burnos ir dantų ligas ir rūpintis jų profilaktika, dirbti su odontologijoje naudojamais įrenginiais, medžiagomis, instrumentais, atlikti vietinio nuskausminimo procedūras, dirbti su dentalinio rentgeno diagnostikos aparatais, atlikti burnos ertmės sveikatai stiprinti skirtas procedūras, mokyti pacientus sveikos gyvensenos, racionalios mitybos, burnos ertmės priežiūros taisyklių, dalyvauti atliekant epidemiologinius tyrimus, dirbti su informacinių technologijų įranga, teikti pirmąją pagalbą
- žinoti teisės aktus ir kitų norminių dokumentų reikalavimus pagal pasirinktą veiklos kryptį, veikiančias medicinos normas, įstatymus, medicinos etikos ir deontologijos principus bendraujant su pacientais ir kolegomis, aseptikos ir antiseptikos principus
- mokėti atsakingai, kritiškai, nuosekliai reikšti mintis, taisyklingai kalbėti profesine kalba, dirbti komandoje, efektyviai bendrauti ir bendradarbiauti su pacientais ir kolegomis
Gydytojo odontologo padėjėjo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal odontologinės priežiūros studijų programą.
Norintiems siekti gydytojo odontologo padėjėjo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti gydytojo odontologo padėjėju nėra pripažįstami.
Įgiję gydytojo odontologo padėjėjo kvalifikaciją asmenys gali dirbti gydytojo odontologo padėjėjais įvairios paskirties burnos priežiūros įstaigose: terapijos, ortopedijos, ortodontijos, vaikų odontologijos, periodontologijos, chirurginės odontologijos privačiuose ir valstybiniuose kabinetuose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju