Mokymo programos
Programavimas kompiuteriams
Valstybinis kodas: 65309P101
Kodas pagal ISCED: 52148
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Fizinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Vakarinė: 4 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti programavimo ir kompiuterių technikos specialistus – programuotojus, gebančius atlikti įvairias projektavimo, programavimo, operacinių sistemų diegimo ir valdymo, duomenų bazių kūrimo ir valdymo, kompiuterių tinklų administravimo, elektroninės komercijos organizavimo, veiklos planavimo, organizavimo ir vykdymo užduotis, organizuoti savo verslą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji programavimo kompiuteriams specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: profesinę anglų kalbą, kalbos kultūrą, matematiką, fiziką, informacines technologijas, filosofiją, teisę, ekonomikos teoriją, komunikavimo pagrindus; studijų pagrindų dalykus: operacines sistemas, struktūrinį programavimą ir algoritmus, verslo komunikacijas, kompiuterius ir jų sandarą, programų inžinerijos pagrindus, kompiuterių tinklus, tikimybių teoriją ir statistiką, duomenų bazių projektavimą, objektinį programavimą, skaičiavimo ir optimizavimo metodus bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos: programavimo ir kompiuterių sistemų, duomenų bazių sistemų, internetinių technologijų.
Iš viso studijuojami 34 dalykai. Penki procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Praktinės studijos vyksta šešiais etapais: informacinių technologijų, struktūrinio programavimo, objektinio programavimo, duomenų bazių, profesinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė – 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami programavimo, projektavimo, operacinių sistemų diegimo ir valdymo, duomenų bazių kūrimo ir valdymo, kompiuterių tinklų administravimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir programuotojo profesinė kvalifikacija.
Studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo fizinių mokslų srities informatikos studijų krypties programas.
Programavimo kompiuteriams studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti programuotojais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Programuotojo kvalifikacija reikalinga norint dirbti programuotoju.
Asmuo, įgijęs programuotojo kvalifikaciją, turi:
gebėti savarankiškai arba kolektyviai atlikti sudėtingas, asmeninės atsakomybės reikalaujančias projektavimo, programavimo, operacinių sistemų diegimo ir valdymo, duomenų bazių projektavimo, kompiuterių tinklų projektavimo, diegimo ir administravimo, informacinių išteklių kūrimo, elektroninės komercijos organizavimo, veiklos planavimo, organizavimo ir vykdymo užduotis, taikyti įgytas fundamentaliąsias žinias, įvaldyti vis naujas ir greitai kintančias technologijas, prisitaikyti prie kintančių rinkos sąlygų;žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, bendrą LR įmonių steigimo tvarką, darbo teisės reikalavimus, autorių teisių apsaugos įstatymus, informacijos perdavimo kompiuterių tinklais saugumo užtikrinimo principus, nacionalinę ir Europos šalių kvalifikacijų sąrangų lygmenis, jų turinį, perėjimo iš žemesnio lygmens į aukštesnį galimybes, tyrimo atlikimo metodikas, kvalifikacijos tobulinimo formas ir metodus;
mokėti atsakingai, savarankiškai ir greitai organizuoti savo darbą, analitiškai mąstyti, efektyviai bendrauti su klientais, lanksčiai ir kūrybiškai vertinti reiškinius bei priimti vadybinius sprendimus, būti taktišku, mandagiu, kruopščiu ir sąžiningu.
Programuotojo kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal programavimo kompiuteriams studijų programą.
Norintiems siekti programuotojo kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti programuotoju nėra pripažįstami.
Įgiję programuotojo kvalifikaciją asmenys gali dirbti programuotoju, taikomųjų programų ir programinės įrangos kūrėju, kompiuterių sistemų administratoriumi įvairiose įmonėse, įstaigose, organizacijose, kuriose naudojamos arba kuriamos naujos informacinės technologijos.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus kolegija Vilnius J. Jasinskio g. 15
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju