Mokymo programos
Taikomoji Informatika Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653I13002
Kodas pagal ISCED: 52148
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Fizinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti taikomosios informatikos specialistus, gebančius kurti ir prižiūrėti interneto svetaines, duomenų bazes, įvairias kompiuterines programas bei programų sistemas, kompiuterinius tinklus.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į Vakarų Lietuvos verslo kolegiją sąlygas. Būsimiems taikomosios informatikos studijų studentams yra būtini darbo kompiuteriu įgūdžiai, svarbios užsienio kalbos žinios.
Būsimieji taikomosios informatikos specialistai studijuoja bendrojo lavinimo dalykus (specialybės kalbą, užsienio kalbą, sociologijos/psichologijos įvadą, vadybos pagrindus, mikro/makro ekonomiką, teisės pagrindus, fiziką), studijų pagrindų dalykus (matematikos dalykus: aukštąją matematiką, kompiuterinę statistiką, skaitinius metodus ir matematinį modeliavimą; informatikos teorinius dalykus: diskrečiąją matematiką, duomenų struktūrą ir algoritmus; informatikos bazinius dalykus: informatikos įvadą, kompiuterių fiziką ir elektroniką, kompiuterių techninę įrangą, kompiuterių architektūrą, programavimo pagrindus, objektinį programavimą, kompiuterinę grafiką, programų inžineriją, OS ir sisteminį programavimą, duomenų bazes, automatizuotą projektavimą, kompiuterių tinklų pagrindus) ir specialaus lavinimo dalykus, kuriuos sudaro specializacijų dalykai ir profesinės praktikos. Studentai gali pasirinkti vieną iš trijų (programavimas ir informacinės paslaugos, kompiuterinė leidyba, kompiuterių tinklų administravimas) specializacijų.
Iš viso studijuojami 36 dalykai. 5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams.
Studentai atlieka tris praktikas: mokomąją, kompiuterinę ir priešdiplominę. Bendra praktikų trukmė 20 savaičių.
Jų metu įtvirtinami bei tobulinami programų sistemų kūrimo ir jų naudojimo, kompiuterių tinklų priežiūros, internetinių tinklapių rengimo ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas informatikos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus taikomosios informatikos studijų programą, studijas galima tęsti pagal informatikos studijų krypties universitetinių studijų programas.
Taikomosios informatikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti programų bei programų sistemų taikymo įvairiose srityse specialistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Taikomosios informatikos profesinė kvalifikacija reikalinga norint dirbti daugialypių terpių ar programuotoju kompiuteriu, duomenų bazių ar kompiuterinių sistemų administratoriumi, programinių sistemų specialistu.
Asmuo, įgijęs taikomosios informatikos profesinę kvalifikaciją, turi:
" gebėti diegti ir prižiūrėti operacines ir kompiuterines sistemas, pagal vartotojo poreikius bei šiuolaikinėmis programavimo kalbomis projektuoti ir kurti įvairias taikomąsias ir internetines programas bei duomenų bazes; atlikti kompiuterinės grafikos ir dizaino darbus, vykdyti kompiuterių tinklo diegimo, modernizavimo, priežiūros, informacijos saugos užtikrinimo kompiuterių tinkle darbus, įvertinti įmonės poreikius ir galimybes, tolesnes perspektyvas ir parinkti tinkamas technines ir programines priemones;
" žinoti teisės aktus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, informatikos teisės reikalavimus, duomenų bazių kūrimo reikalavimus, programinio produkto kūrimo etapus; žinoti ir laikytis etikos ir autorinių teisių taisyklių;
" mokėti atsakingai, savarankiškai planuoti ir organizuoti darbą, sklandžiai ir nuosekliai reikšti savo mintis, logiškai, kritiškai ir konstruktyviai mąstyti, nuolat tobulinti savo profesinius ir komunikacinius gebėjimus, gebėti prisiderinti prie nuolatinių pokyčių įmonėje ir profesinėje srityje.
Norintiems siekti taikomosios informatikos profesinės kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Įgiję taikomosios informatikos profesinę kvalifikaciją asmenys gali dirbti programuotojais, kompiuterinių tinklų administratoriais valstybinėse ir privačiose įmonėse, bankuose, darbo biržose, kompiuterių ir programinės įrangos prekybos firmose, leidybos centruose, vidaus reikalų tarnybose, ministerijose, tiekimo organizacijose; kultūros, mokslo, švietimo įstaigose, bendrose Lietuvos ir užsienio kompanijose.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju