Mokymo programos
Kadastriniai matavimai ir nekilnojamojo turto vertinimas Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653H14005
Kodas pagal ISCED: 52158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti kadastrinių matavimų ir nekilnojamojo turto formavimo specialistus, gebančius naudotis informacinėmis technologijomis, dirbti su geodeziniais prietaisais, atlikti geodezinius matavimus, projektinius bei ženklinimo darbus, apdoroti matavimų duomenis, rengti kartografinę medžiagą, projektuoti, sudaryti topografinius planus, kontroliuoti statybos darbų kokybę, nustatyti pastatų ir statinių deformacijas, analizuoti projektinę dokumentaciją, vertinti nekilnojamąjį turtą, planuoti, organizuoti nekilnojamojo turto formavimo darbus, sudaryti ir įgyvendinti verslo įmonės planą, užtikrinti veiklos kokybę, bendradarbiauti su šalies ir užsienio partneriais, teikti konsultacijas.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į kolegiją sąlygas.
Būsimieji kadastrinių matavimų ir nekilnojamojo turto formavimo specialistai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: dalykinę etiką, darbų ir civilinę saugą, fiziką, informatiką, matematiką, socialinę psichologiją, teisės pagrindus, užsienio kalbą, vadybos pagrindus, verslo organizavimo pagrindus, studijų pagrindų dalykus: kadastrinius matavimus, kompiuterinę grafiką, kraštotvarką ir aplinkosaugą, matavimų rezultatų apdorojimą, matavimų pagrindus, nekilnojamojo turto administravimą, nekilnojamojo turto registrą, statybos pagrindus ir pastatus, teritorijų planavimą, žemės ir nekilnojamojo turto teisę ir kt. bei specialiuosius profesinius dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Miškų ir žemės kadastro (gamtos išteklių naudojimo teisę, kadastro GIS, miškų ir žemės kadastrą, miško išteklius ir miškotvarką, žemės sklypų formavimą ir vertinimą);
- Nekilnojamojo turto formavimo ir vertinimo (nekilnojamojo turto formavimą ir kompiuterinį projektavimą, nekilnojamojo turto vertinimą ir marketingą, pastatų ir statinių deformacijas, statinių būklės įvertinimą, žemės informacinę sistemą).
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 33 dalykai.
Praktinės studijos vyksta keturiais etapais: geodezijos, kadastrinių matavimų, kartografavimoir gamybinė nekilnojamojo turto formavimo praktikos. Praktinių studijų trukmė – 21 savaitė. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami darbo su geodeziniais prietaisais, kartografinės medžiagos rengimo, topografinių planų sudarymo, nekilnojamojo turto vertinimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju diplominiu projektu. Baigusiajam suteikiamas matavimų inžinerijos profesinio bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus kadastrinių matavimų ir nekilnojamojo turto formavimo studijų programą, studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, kraštotvarkos bei matavimų studijų krypties programas.
Kadastrinių matavimų ir nekilnojamojo turto formavimo studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekantiems tapti kadastrinių matavimų ir nekilnojamojo turto formavimo specialistais.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti matavimų inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
- gebėti naudotis informacinėmis technologijomis, dirbti su geodeziniais prietaisais, atlikti geodezinius matavimus, projektinius bei ženklinimo darbus, apdoroti matavimų duomenis, rengti kartografinę medžiagą, projektuoti, sudaryti topografinius planus, kontroliuoti statybos darbų kokybę, nustatyti pastatų ir statinių deformacijas, analizuoti projektinę dokumentaciją, vertinti nekilnojamąjį turtą, planuoti, organizuoti nekilnojamojo turto formavimo darbus, sudaryti ir įgyvendinti verslo įmonės planą, užtikrinti veiklos kokybę, teikti konsultacijas
- žinoti kartografijos, kadastrinių matavimų principus, matavimų ir duomenų apdorojimo būdus bei metodus, teisės aktus, reglamentuojančius nekilnojamojo turto naudojimo, disponavimo ir tvarkymo darbus, nekilnojamojo turto formavimo, vertinimo ir rinkos principus bei veiksnius, projektavimo būdus ir reglamentus, sudarant planus, projektus ir schemas, kadastro rodiklius, atliekant teisinį nekilnojamojo turto registravimą, taip pat nekilnojamojo turto teisės, vadybos, rinkodaros, aplinkos apsaugos, darbo teisės, darbuotojų saugos ir sveikatos reglamentų reikalavimus
- mokėti nuosekliai reikšti mintis, lanksčiai spręsti iškilusias problemas, efektyviai ir tolerantiškai bendrauti ir bendradarbiauti su bendradarbiais, šalies ir užsienio partneriais
Inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijoje, vykdančioje studijas pagal kadastrinių matavimų ir nekilnojamojo turto formavimo studijų programą.
Norintiems siekti inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti matavimų inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti matavimų inžinieriais įmonėse, užsiimančiose žemės matavimais, topografinių planų, kartografinės medžiagos rengimu ir kt.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2009-08-20

Ne nu pzdc. gal prisistatys kas nors kas cia studijos? :p