Mokymo programos
Kineziterapija
Valstybinis kodas: 653B31005
Kodas pagal ISCED: 52172
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Biomedicinos mokslų studijų sritis
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Vakarinė: 3,5 m.

Anotacija arba apibūdinimas

1. Programos tikslai. Programos tikslai - rengti specialistą - kineziterapeutą, kuris dirba savarankiškai arba sveikatos priežiūros komandose visuose sveikatos priežiūros lygmenyse, asmens sveikatos priežiūros organizacijose ir institucijose bei kitose įstaigose, atliekančiose įvairaus amžiaus grupių asmenų, neįgaliųjų, šeimų, bendruomenės sveikatos priežiūrą, atstatymą ir stiprinimą.
2. Išsilavinimo reikalavimai stojantiesiems. Minimalus išsilavinimas - bendras vidurinis.
3.Specialieji reikalavimai ir rekomendacijos. Stojantieji turi pasižymėti gera orientacija, gebėjimu bendrauti, jautrumu, meile žmogui.
4. Studijų kalba ir kitos studijavimo sąlygos. Dėstoma lietuvių kalba.
5. Studijų turinys (aprašomas pagal švietimo ir mokslo ministro patvirtintus Nuosekliųjų studijų programų nuostatus).
Bendrojo aukštojo lavinimo dalykai - 35 kreditai.
Lotynų kalba (2), anatomija (3), aplinkos medicina (4), informacinės komunikacijos (3), teisės pagrindai (2), profesinė etika (2), filosofija (pasirenkamas) (2), sociologija (pasirenkamas), užsienio kalba (3), fiziologija (2), farmakologijos pagrindai (2), mokslinių tyrimų metodologija ir ugdymo pagrindai (4), psichologija (2), genetika (2), administravimo ir vadybos pagrindai (2).
Dalykai kvalifikacijoms įgyti - 53 kreditai.
Bendroji kineziterapija ir funkcinė diagnostika (4), mokslas apie judesius (5), patologinė anatomija ir fiziologija (2), slaugos pagrindai ir ligonių kilnojimas (2), neatidėliotina pagalba (2), kineziterapijos metodikos (4), gydomieji pratimai (3), vidaus ligų kineziterapija (3), chirurginė, ortopedinė, traumatologinė kineziterapija (4), ergonomika (2), neurologinė kineziterapija (6), akušerinė, ginekologinė, pediatrinė kineziterapija (4), masažas (4), fizinė medicina ir reabilitacija (4), sporto medicina (pasirenkamas) (2), judesio menas (pasirenkamas), darbas sveikatingumo centruose ir sporto klubuose (pasirenkamas ) (2), fizinių ypatybių lavinimo ir rekreacijos pagrindai (pasirenkamas).
Profesinės veiklos praktikos - 26 kreditai.
Įvadas į specialybę ir slauga (mokomoji) (2), vidaus ligų kineziterapija (mokomoji) (2), chirurginė, ortopedinė, traumatologinė kineziterapija (mokomoji) (2), pediatrinė kineziterapija (mokomoji) (2), neurologinė kineziterapija (mokomoji) (4), ikidiplominė (14).
6. Praktikos apibūdinimas.
Mokomųjų praktikų tikslas - susisteminti teorines žinias, atlikti kineziterapinius paciento tyrimus, įvertinti gautus rezultatus, numatyti kineziterapijos tikslus ir uždavinius bei sudaryti kineziterapijos planą.
Ikidiplominės praktikos tikslas - susisteminti įgytas teorines žinias, įvertinti funkcijų pakenkimo lygį, iškelti kineziterapijos tikslus, uždavinius, sudaryti kineziterapijos priemonių planą ir vertinti jo efektyvumą.
Praktikos vyksta II ir III lygio sveikatos priežiūros ir reabilitacijos įstaigose, specializuotose mokymo bei globos įstaigose.
7. Studijų pabaiga (baigiamasis darbas, egzaminų sistema). Absolventai rengia diplominį darbą (6 kreditai). Studijos baigiamos diplominio darbo gynimu ir kvalifikaciniu (praktinių žinių ) egzaminu.

Anotaciją parengusio darbuotojo pareigos, vardas, pavardė

Klaipėdos kolegijos Sveikatos fakulteto prodekanė Nijolė Galdikienė

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

KARJEROS GALIMYBĖS
Absolventai galės dirbti visose asmens sveikatos priežiūros lygių institucijose, socialinės reabilitacijos ir habilitacijos, auklėjimo, švietimo, globos įstaigose, sporto ir sveikatingumo centruose ir klubuose.


Duomenis rengusio asmens pareigos, vardas ir pavardė

Klaipėdos kolegijos Sveikatos fakulteto
Kineziterapijos katedros vedėjaRita Puleikienė

2004-10-12
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju

2011-01-10

Labai sudomino mane ši specialybė, jau nuo 10 klasės galvoju ir niekaip neužmirštu. Nors mokslo mokytis tikrai nemažai, bet norisi. Tik dar vis nepalieka manęs tokia mintis, kad aš neįstočiau į šią specialybę kadangi laikau 3 egzaminus, tai lietuvių, biologija ir istorija, o kiek žinau reikia matematikos ar chemijos, o jos man nelabai sekasi todėl nelaikysiu. Mano galimybės mažos aš taip manau?