Mokymo programos
Turizmo ir laisvalaikio vadyba Priima 2011 metais
Valstybinis kodas: 653N80003
Kodas pagal ISCED: 52181
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas
Studijų forma/trukmė
Dieninė: 3 m.
Neakivaizdinė: 4 m.

Anotacija arba apibūdinimas

Studijos vyksta ir Rokiškio filiale. Turizmo ir laisvalaikio vadybos studijų programos tikslas - parengti kvalifikuotą specialistą, kuris gebėtų įsteigti turizmo įmonę ir vadovauti jai, vertinti verslo aplinką, atlikti tyrimus, bendradarbiauti su verslo partneriais, organizuoti įvairius renginius, dirbti kelionių vadovu ar gidu, organizuoti konferencijas, seminarus, pristatymus, kurti ir parduoti įvairias turizmo ir laisvalaikio paslaugas tiek savo šalies ir užsienio šalių klientams, gerai mokėti vieną užsienio kalbą (anglų k./vokiečių k./prancūzų k./rusų k.).
Turizmo ir laisvalaikio vadybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą. Stojantysis turi vykdyti priėmimo į Panevėžio kolegiją sąlygas. Būsimiems turizmo ir laisvalaikio vadybininkams yra būtinas
turizmo ir laisvalaikio verslo ypatumų suvokimas, gimtosios kalbos ir kelių užsienio kalbų mokėjimas, domėjimasis naujovėmis, dėmesingumas klientui, darbas su informacinėmis technologijomis.
Būsimieji turizmo ir laisvalaikio vadybininkai studijuoja 35 dalykus:
filosofijos, teisės pagrindus, vadybos, turizmo pagrindus, ekonomikos, apskaitos ir finansų pagrindus, projektų, visuotinės kokybės vadybą bei turizmo įmonių valdymą, informacines technologijas, rinkos tyrimus, turizmo rezervacines ir informacines sistemas, kultūros, pasaulio ir Lietuvos istoriją, krašto tradicijas ir papročius (užsienio kalba), Lietuvos geografiją ir turizmo išteklius, bendravimo psichologiją, verslo etiką ir etiketą, retoriką ir derybų meną, lietuvių kalbos kultūrą ir verslo korespondenciją, komercinę teisę, turizmo rinkodarą ir įvaizdžio formavimą, ekskursijų rengimo, vedimo metodikas ir kelionių organizavimą, laisvalaikio organizavimą, užsienio kalbą, vertimo teoriją ir praktiką.
Turizmo ir laisvalaikio vadybos studijų programoje yra numatytos šios profesinės veiklos praktikos: verslo organizavimo, profesinės veiklos ir baigiamoji profesinės veiklos praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 kreditų.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigus studijų programą suteikiama vadybininko kvalifikacija bei vadybos ir turizmo ir laisvalaikio profesinio bakalauro laipsnis.
Baigus turizmo ir laisvalaikio vadybos studijų programą, studijas galima tęsti pagal aukštojo universitetinio mokslo reakreacijos ir turizmo studijų krypties programas.

Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Turizmo ir laisvalaikio vadybininko kvalifikacija reikalinga, norint:
- ištirti turizmo ir laisvalaikio organizavimo poreikį, vertinti verslo aplinką ekonominiu ir kultūriniu požiūriu, nustatyti turizmo ir laisvalaikio dėsningumus, kurti turizmo ir laisvalaikio įmonę, parengti įmonės steigimo dokumentus, sukurti įmonės verslo planą, planuoti ir organizuoti įmonės darbą, analizuoti rinkodarą, užtikrinti veiklos kokybę, bendrauti ir bendradarbiauti su verslo partneriais ir užsakovais, bei spaudos atstovais, taikyti turizmo informacinių technologijų sistemas, organizuoti gido, kelionės vadovo darbą, naudotis pramoginės veiklos technologijomis, taikyti užsakovų ir renginių aptarnavimo standartus.
Asmuo įgyjęs turizmo ir laisvalaikio vadybininko kvalifikaciją turi:
- suvokti platesnes integracijos į ES bei kitas šalis galimybes, išmokti racionaliai organizuoti bei valdyti turizmo ir laisvalaikio organizavimo verslą ir žinoti priežastis, veikiančias laisvalaikio kultūrą, rinkodaros komplekso elementus, turizmo rinkos subjektų funkcionavimo aplinką, paklausos ir pasiūlos tendencijas, valdymo būdus, įmonės steigimo įstatus ir kitus dokumentus, verslo plano struktūrines dalis, įmonės apskaitą, biudžeto sudarymo principus, įmonių registravimo ir likvidavimo tvarką, turizmo ir laisvalaikio įmonių darbuotojams keliamus kvalifikacinius reikalavimus, užsienio kalbą, žinoti kelionių maršrutų sudarymo metodikas, reklamos bei vizualinės informacijos ypatumus, turizmo agentūrų veiklą bei jų leidinius;
- gebėti profesionaliai dirbti vadybinį darbą turizmo ir laisvalaikio įmonėse Lietuvoje bei būti jų atstovais užsienyje, prisidėti prie Lietuvos, kaip turizmo šalies, įvaizdžio formavimo. Gebėti dirbti savo įmonėje ar kitose įmonėse samdomu turizmo ir laisvalaikio vadybininku bei savivaldos institucijose, turizmo informaciniuose centruose, įvairiose turizmo srities asociacijose;
- išmanyti turizmo ir laisvalaikio organizavimo politiką, tarptautinės teisės aktus ir jais remtis praktinėje veikloje, investicinį procesą, tikslinių rinkų galimybes, Lietuvos Respublikos ir tarptautinės darbo teisės aktus reguliuojančius darbo santykius ir mokėti jais naudotis praktikoje, įmonės draudimo ir kontrolės galimybes ir kryptis, rinkos segmentavimo principus, kokybės kontrolės būdus, turizmo įmonių veiklos licenzijavimą ir serifikavimą;
- mokėti dirbti komandoje, bendrauti ir bendradarbiauti, būti kūrybingu, iniciatyviu, savarankišku, atsakingu, priimant sprendimus dėl turizmo ir laisvalaikio paslaugos teikimo ir prisitaikyti prie pokyčių;
Turizmo ir laisvalaikio vadybininko kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal turizmo ir laisvalaikio vadybos studijų programą. Norintiems siekti turizmo ir laisvalaikio vadybininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju arba savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti turizmo ir laisvalaikio vadybininku nėra pripažįstami.
Įgiję vadybininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti savo turizmo ir laisvalaikio įmonėje ar kitose įmonėse samdomu turizmo ir laisvalaikio vadybininku bei savivaldos institucijose, turizmo informaciniuose centruose ir agentūrose, įvairiose turizmo srities asociacijose, reakreacinių projektų vadovu, renginių organizavimo vadovu ir vykdytoju, kelionių vadovu ir gidu.

Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju