Mokymo programos
Automatika
Valstybinis kodas: 653H62003
Kodas pagal ISCED: 52152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo neuniversitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Profesinio bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti inžinierius, kurie gebėtų projektuoti, montuoti, eksploatuoti ir prižiūrėti automatikos įrenginius, organizuoti įmonės veiklą.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir įvykdyti priėmimo į kolegiją konkursines sąlygas.
Būsimieji automatikos inžinieriai studijuoja bendruosius profesinius dalykus: užsienio kalbą, filosofiją, profesinę etiką, kalbos kultūrą; studijų pagrindų dalykus: informacines technologijas, matematiką, fiziką, inžinerinę grafiką, elektrotechniką, elektroniką, mikroprocesorinę techniką, medžiagotyrą, mechaniką, elektros mašinas ir specialiuosius profesinius dalykus: elektrinius matavimus, elektros sistemas, skaitmeninius įtaisus, duomenų perdavimo technologijas, programavimą, taikomąją informacijos teoriją, elektrinį maitinimą ir kt. dalykus, priklausomai nuo pasirenkamos specializacijos:
- Intelektualaus namo komunikacijų sistemų (automatiką ir apsaugos sistemas, pastato valdymo ir informacinių sistemų projektavimą ir eksploatavimą, pastato informacinius tinklus)
- Statinių inžinerinių sistemų valdymo (elektros įrenginių valdymą, valdymo sistemų projektavimą, programavimą ir eksploatavimą, duomenų surinkimą ir valdymą)
5 procentai studijų programos apimties yra skirti laisvai pasirenkamiems studijų dalykams. Iš viso studijuojami 35 dalykai.
Praktinės studijos vyksta šiais etapais: mokomoji pažintinė, gamybinė ir baigiamoji praktika. Praktinių studijų trukmė - 20 savaičių. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami automatikos įrenginių montavimo, eksploatavimo ir priežiūros, įmonės veiklos organizavimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas profesijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.
Baigus automatikos studijų programą studijas galima tęsti pagal aukštojo mokslo technologijos mokslų srities, elektros inžinerijos studijų krypties programas.
Automatikos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą bei siekiantiems tapti inžinieriais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Inžinieriaus kvalifikacija reikalinga norint dirbti automatikos inžinieriumi.
Asmuo, įgijęs automatikos inžinieriaus kvalifikaciją, turi:
gebėti kurti savo verslą, parengti įmonės verslo bei ūkinės veiklos planus, analizuoti ekonominę verslo aplinką, tirti ir analizuoti statinių inžinerinių sistemų būklę, projektinę dokumentaciją, naudotis technine literatūra, taikomosiomis informacinėmis programomis, bendrauti bent viena užsienio kalba, organizuoti ir vadovauti montavimo, priežiūros darbams, laikantis saugos darbe organizavimo bei atliekamų darbų kokybės reikalavimų, žinoti teisės, vadybos, rinkodaros ir aplinkosaugos, saugos darbe ir kokybės reikalavimus, reglamentuojančius pasirinktą veiklos kryptį, įmonės verslo plano ir veiklos strategijos formavimo principus,mokėti bendradarbiauti su pavaldiniais ir kitais darbuotojais bei verslo partneriais, iškelti problemas ir jas spręsti, efektyviai ir tolerantiškai bendrauti bei valdyti konfliktus.
Inžinieriaus kvalifikaciją galima įgyti kolegijose, vykdančiose studijas pagal automatikos inžinieriaus studijų programą.
Norintiems siekti automatikos inžinieriaus kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti automatikos inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję automatikos inžinieriaus kvalifikaciją asmenys gali dirbti automatikos objektų projektavimo, montavimo, derinimo, eksploatavimo ir priežiūros inžinieriais, atskirų montavimo, derinimo, eksploatavimo ir priežiūros padalinių vadovais.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju