Mokymo programos
Verslo įmonių kompiuterininko mokymo programa
Valstybinis kodas: 362048201
Kodas pagal ISCED: 33348
Lygmuo ir/ar tipas:
Darbo rinkos profesinis mokymas
Kompiuterija
Baigimo sertifikatas: Kvalifikacijos pažymėjimas

Anotacija arba apibūdinimas

Mokymo programa skirta parengti verslo įmonių kompiuterininkus, gebančius atlikti maketavimo bei grafikos darbus, dirbti internete finansų, prekių, darbo ir mokslinės informacijos rinkose, administruoti kompiuterinę įrangą.
Siekiant šių tikslų būsimieji verslo įmonių kompiuterininkai teoriniuose užsiėmimuose mokomi kompiuterių vartojimo pagrindų, tvarkyti kontaktinę informaciją ir paštą, interneto, Excell 2000, Access 2000, MS Word, kompiuterinės grafikos, programavimo pagrindų, administruoti kompiuterinę įrangą, ekonomikos, verslo pagrindų, buhalterinės apskaitos, vadybos pagrindų ir kt.
Praktinis mokymas vyksta mokymo įstaigoje. Praktinio mokymo trukmė – 11 savaičių. Jo metu įtvirtinami ir tobulinami kompiuterio vartotojo įgūdžiai, programavimo ir kt. gebėjimai..
Programa baigiama kvalifikacijos egzaminu. Baigusiajam suteikiama verslo įmonių kompiuterininko kvalifikacija.
Baigus verslo įmonių kompiuterininko mokymo programą, mokymąsi galima tęsti pagal pagrindinio profesinio mokymo verslo ir administravimo srities, valdymo ir administravimo posričio ar, įgijus vidurinį išsilavinimą, aukštojo mokslo informacijos inžinerijos studijų krypties programas.
Verslo įmonių kompiuterininko mokymo programa skirta asmenims, sulaukusiems 18 metų.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Verslo įmonių kompiuterininko kvalifikacija reikalinga norint dirbti kompiuterininku.
Asmuo, įgijęs verslo įmonių kompiuterininko kvalifikaciją, turi:
gebėti suprasti modulinį ir objektinį programavimą, projektuoti ir kurti taikomąsias programas, projektuoti ir kurti nesudėtingas duomenų bazes, administruoti kompiuterių tinklus, tikrinti ir eksploatuoti programas, atlikti programinės įrangos priežiūrą, analizuoti taikomųjų programų naudojimo efektyvumą ir tirti atnaujinimo poreikį, organizuoti nenutrūkstamą darbo procesą kompiuterių paslaugų įmonėje arba jos padalinyje;
žinoti personalinio kompiuterio sandarą, darbą lan ir wan tinkluose, duomenų bazių teorijos elementus, operacines sistemas ir programinius paketus, programavimą, įmonės veiklos kontrolės būdus;
mokėti rašyti nesudėtingas programas ir scenarijus, dirbti atsakingai, kruopščiai, savarankiškai ir greitai, organizuoti savo darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir klientais, mėgti darbą su kompiuterine technika.
Verslo įmonių kompiuterininko kvalifikaciją galima įgyti darbo rinkos ar pagrindinio profesinio mokymo įstaigose, vykdančiose mokymą pagal verslo įmonių kompiuterininko mokymo programą.
Norintiems siekti verslo įmonių kompiuterininko kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą.
Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kompiuterininku pripažįstami kaip verslo įmonių kompiuterininko kvalifikacija išlaikius kvalifikacijos egzaminą. Egzaminas laikomas darbo rinkos profesinio mokymo centruose.
Įgiję verslo įmonių kompiuterininko kvalifikaciją asmenys gali dirbti smulkaus ir vidutinio verslo įmonėse, pradėti savo verslą.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Viešoji įstaiga Vakarų Lietuvos verslo kolegija Klaipėda Šilutės pl. 2
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju