Mokymo programos
Kompiuterių inžinerija
Valstybinis kodas: 612H69001
Kodas pagal ISCED: 51152
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti aukštos kvalifikacijos specialistus, gebančius formuluoti ir spręsti kompiuterių inžinerijos problemas globalizuotoje rinkoje, projektuoti ir modernizuoti kompiuterių sistemas, eksploatuoti bei administruoti kompiuterių tinklus ir kompiuterinę įrangą, diegti kompiuterių tinklų saugumo įrankius, kurti, diegti ir eksploatuoti įvairios paskirties įterptinius kompiuterius su mikrovaldikliais ir programuojamomis loginėmis schemomis, naudotis informacinėmis technologijomis, bazine programine įranga, eksperimentuoti, analizuoti ir interpretuoti duomenis, programuoti.
Stojantysis turi vykdyti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji kompiuterių inžinerijos bakalaurai studijuoja bendrauniversitetinius dalykus: matematiką, elektrotechniką, ekonomiką, vadybą ir specialybės dalykus: kompiuterių tinklus, kompiuterių diagnostiką, kompiuterių sistemų projektavimą, interneto technologijas, mikroprocesorius, mikrovaldiklius, įterptinių kompiuterių projektavimą ir kt.
Kompiuterių inžinerijos studijų programoje numatytos 2 specializacijos: Kompiuterių technika ir Įterptiniai kompiuteriai.
Praktinės studijos vyksta profesinės praktikos metu. Praktinių studijų trukmė - 400 val. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami inžinerinio darbo įgūdžiai, problemų sprendimo ir kt. gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju darbu. Baigusiajam suteikiamas kompiuterių inžinerijos bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus kompiuterių inžinerijos studijų programą, studijas galima tęsti technologijos mokslų srities magistrantūros studijų programose.
Kompiuterių inžinerijos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti kompiuterių inžinerijos specialistais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Kompiuterių inžinerijos bakalauro kvalifikacija reikalinga norint dirbti kompiuterių ir elektronikos inžinieriaus darbą.
Asmuo, įgijęs kompiuterių inžinerijos bakalauro kvalifikaciją, turi:
- gebėti identifikuoti, formuluoti ir spręsti kompiuterių problemas, savarankiškai kurti projektuoti ir modernizuoti kompiuterių sistemas, eksploatuoti bei administruoti kompiuterių tinklus ir kompiuterinę įrangą, diegti kompiuterių tinklų saugumo įrankius, kurti, diegti ir eksploatuoti įvairios paskirties įterptinius kompiuterius su mikrovaldikliais ir programuojamomis loginėmis schemomis,, eksperimentuoti, analizuoti ir interpretuoti duomenis, taikyti ir naudoti kompiuterinius metodus, skirtus specifinėms inžinerinėms problemoms, integruoti technologijos mokslų naujovių taikymo įvairiomis aplinkybėmis įgūdžius su verslo ir vadybos pagrindais, su humanitarinių ir socialinių mokslų žiniomis, išlaikyti profesinę kompetenciją per visą gyvenimą trunkantį mokymąsi, naudotis informacinėmis technologijomis, bazine programine įranga, kompetentingai panaudoti kompiuterius problemų sprendimo duomenims gauti ir apdoroti, automatizuotajam projektavimui, kompiuterinei grafikai, programuoti ir savarankiškai įvaldyti naujas programavimo kalbas bei programų paketus;
- žinoti naujausias kompiuterių technologijas, jų vystimosi tendencijas, kompiuterių sistemų ir įterptinių kompiuterių projektavimo principus;
- mokėti dirbti savarankiškai ir grupėje (komandoje), dirbti atsakingai, kruopščiai, organizuoti darbą, efektyviai bendrauti su kolegomis ir gretutinių sričių specialistais.
Kompiuterių inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, vykdančiuose studijas pagal elektronikos ir elektros inžinerijos krypties studijų programas.
Norintiems siekti kompiuterių inžinerijos bakalauro kvalifikacijos reikia turėti vidurinį išsilavinimą. Neformaliuoju ar savaiminiu būdu išugdyti gebėjimai dirbti kompiuterių inžinieriumi nėra pripažįstami.
Įgiję kompiuterių inžinerijos bakalauro kvalifikaciją asmenys gali dirbti kompiuterių ir elektronikos inžinieriumi įmonėse, projektuojančiose, diegiančiose ir eksploatuojančiose įvairios paskirties kompiuterių sistemas ir įstaigose kuriančiose, tobulinančiose, diegiančiose arba eksploatuojančiuose įrangą su įterptiniais kompiuteriais.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju