Mokymo programos
Statybos inžinerija
Valstybinis kodas: 612H21002
Kodas pagal ISCED: 51158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti statybos inžinerijos bakalaurus, gebančius spręsti pastatų projektavimo ir statybos problemas, taikyti modernias pastatų konstrukcijų projektavimo ir statybos technologijas, organizuoti ir valdyti šių pastatų statybos procesus, vertinti ir atrinkti patikimus techninius sprendimus, racionaliai naudoti statybines medžiagas ir energetinius išteklius, mažinti darbo sąnaudas.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji statybos inžinerijos bakalaurai studijuoja bendrojo universitetinio lavinimo dalykus: filosofiją, etiką, inžinerinę psichologiją, užsienio kalbą ir kt.; studijų pagrindų dalykus: chemiją, fiziką, matematiką, informacines technologijas, mechaniką, medžiagotyrą ir kt.; specialaus lavinimo dalykus: statinių architektūrą, statybinę mechaniką, metalines konstrukcijas, gelžbetonines konstrukcijas, gruntų mechaniką, pastatų inžinerines sistemas, pastatų statybos technologiją ir kt.; specializacijos dalykus:
- būsimieji statybos konstrukcijų ir projektavimo vadybos specializacijos bakalaurai studijuoja mūrines konstrukcijas, medines ir plastmasines konstrukcijas, gelžbetoninių ir metalinių pastatų projektavimą, aukštybinių pastatų ir statinių projektavimą, aliuminio ir stiklo konstrukcijas, statybos projektavimo organizavimą ir kt.;
- būsimieji geotechnikos specializacijos bakalaurai studijuoja pagrindus ir pamatus, aplinkos geotechniką, hidrogeologiją ir kt.
- būsimieji architektūros inžinerijos specializacijos bakalaurai studijuoja meninę raišką, architektūros kompoziciją, architektūros projektavimą ir kt.
Praktinės studijos vyksta etapais: dvi mokomosios ir dvi gamybinės praktikos. Gamybinių praktinių studijų bendra trukmė - 8 savaitės. Jų metu įtvirtinami ir tobulinami organizavimo ir vadovavimo pastatų statybos ir priežiūros procesams ir kiti gebėjimai.
Studijų programa baigiama baigiamuoju bakalauro diplominiu darbu. Baigusiajam suteikiamas statybos inžinerijos bakalauro laipsnis.
Baigus statybos studijų programos (statybos konstrukcijų ir projektavimo vadybos ir geotechnikos specializacijos) studijas galima tęsti pagal technologijos mokslų srities magistrantūros programas, o baigus architektūros inžinerijos specializaciją, studijas galima tęsti pagal meno srities (architektūros) magistrantūros programas.
Statybos studijų programa skirta asmenims, turintiems vidurinį išsilavinimą ir siekiantiems tapti statybos inžinerijos bakalaurais.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Statybos inžinerijos bakalaurai įgyja praktiniam inžineriniam darbui statybos srityje reikiamų kompetencijų ir yra pasirengę savarankiškai profesinei veiklai. Jie gali pradėti praktinį darbą statinių ir pastatų statybos bei projektavimo organizacijose, taip pat inžinerinių tyrinėjimų organizacijose, ministerijų, miestų ir rajonų savivaldybių padaliniuose.
Asmuo, įgijęs statybos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, turi:
- gebėti analizuoti pastatų ir statinių projektavimo bei statybos dokumentaciją, palyginti ir vertinti techninių sprendimų patikimumą, disponuoti reikalinga informacija pastatams projektuoti, taikyti naujas pastatų konstrukcijų projektavimo kompiuterines programas, gebėti rinktis tinkamus tyrimo ir projektavimo būdus bei metodus, valdyti pastatų projektavimo procesus, organizuoti pastatų statybos procesus, atrinkti racionalias pastatų statybos technologijas, valdyti pastatų statybos priežiūros procesus, racionaliai naudoti statybines medžiagas ir energetinius išteklius, mažinti darbo sąnaudas, atlikti statybos darbų kokybinį vertinimą, tirti pastatų ir jų konstrukcijų būklę, realizuoti gamtosaugos projektus, garantuoti priešgaisrinę, civilinę ir darbų saugą, užtikrinti naujų statybinių medžiagų ir konstrukcijų plėtrą ir naujų statybos technologijų kūrimą;
- žinoti naujausius pastatų konstrukcijų ir statybinių dirbinių sprendimus, konstrukcijų projektavimo ir konstravimo bei gamybos metodus, moderniausias pastatų projektavimo programas, taip pat efektyvias pastatų statybos technologijas, joms keliamus reikalavimus, Europos sąjungos teisinius statybos dokumentus, aplinkos ir darbų saugos reikalavimus;
- mokėti analitiškai mąstyti, atpažinti ir analizuoti naujas problemas bei planuoti jų sprendimo strategijas, savarankiškai ir atsakingai dirbti, kruopščiai ir greitai organizuoti darbą, veiksmingai bendradarbiauti su kolegomis ir gretutinių sričių specialistais.
Statybos inžinerijos bakalauro kvalifikaciją galima įgyti universitetuose, kuriuose studijuojama pagal statybos inžinerijos studijų programą.
Norintiesiems siekti statybos inžinerijos bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti vidurinį išsilavinimą. Stojant į architektūros inžinerijos specializaciją laikomas piešimo testas.
Asmenys, įgiję statybos inžinerijos bakalauro kvalifikacinį laipsnį, gali dirbti projektuotojais, darbų vadovais statybos organizacijose ir firmose, statybos projektavimo įmonėse, statybos priežiūros institucijose, miestų ir rajonų savivaldybėse, mokslo tyrimo institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju