Mokymo programos
Statybos technologijos ir valdymas
Valstybinis kodas: 612J80001
Kodas pagal ISCED: 51158
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Technologijos mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti statybų technologijų bakalaurus, įvaldžiusius technologijos ir vadybos mokslų žinias, gebančius suvokti statybos rinkoje vykstančius procesus kaip visumą, išmanančius modernias šiuolaikinės statybos technologijų ir valdymo problemas, mokančius jas analizuoti ir spręsti, gebančius visapusiškai tobulėti ir adaptuotis nuolatos kintančioje profesinėje, technologinėje, analizuoti ir planuoti statybos investicijas, vertinti veiklos rezultatus, orientuotis kintančioje makroaplinkoje, suvokiančius jos politines, socialines, ekonomines, kultūrines priežastis ir sąsajas, gebančius analizuoti statybos įmonės ir statybos verslo strategines perspektyvas, valdyti statybos plėtros projektus, taikyti sprendimų priėmimo metodus, statybos verslo vertinimo metodus, pasirengusius savarankiškai profesinei veiklai statybos įmonėse ir institucijose.
Stojantysis turi turėti vidurinį išsilavinimą ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji statybų technologijų bakalaurai studijuoja bendrojo universitetinio lavinimo dalykus: užsienio kalbą, filosofiją, inžinerinę psichologiją, architektūros istoriją, chemiją, matematiką, fiziką, inžinerinę geodeziją, taikomąją grafiką, statinių architektūrą ir konstrukcijas, elektrotechniką ir elektroniką, ekonomiką ir kt.; specialaus lavinimo dalykus: statybos procesų technologiją, vadybą, pastatų statybos technologiją, statybos organizavimą, statybos projektų vadybą, statybos projektų vadybą, automatizuotą statybos projektavimą ir kt.
Statybos ekonomikos ir verslo specializacijos absolventas turi žinių ir įgūdžių, būtinų atpažinti, formuluoti ir spręsti statybos technologijų, statybos organizavimo ir valdymo, pastatų ūkio valdymo problemas, žino Lietuvos ir tarptautinės statybos rinkos ypatumus, geba suprasti ir įvertinti ekonomines problemas susijusias su statybos sektoriumi ir statybos įmone mikro ir makro lygmeniu, suprasti pinigų vertę ir taikyti investicijų alternatyvų vertinimo metodus, atlikti sąmatinius skaičiavimus ir statybos projektų finansinį valdymą, geba taikyti modernias kompiuterines technologijas.
Statybos technologijų ir vadybos specializacijos absolventas gali dirbti statybos technologijų projektavimo, statybos, priežiūros, konsultavimo ir kt. statybos sektoriaus įmonėse, sprendžiančiose pastatų statybos, rekonstrukcijos, modernizavimo ir technologijų, pastatų priežiūros ir statybos valdymo optimizavimo problemas, taip pat gali tęsti studijas magistrantūroje.
Po antrojo semestro numatyta mokomosios, po ketvirtojo ir po šeštojo - dvi gamybinės praktikos. Bendroji praktikų trukmė - 11 savaičių.
Studijų programa baigiama bakalauro baigiamuoju darbu. Absolventui suteikiamas statybų technologijų bakalauro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus statybos technologijų ir valdymo studijų programą, studijas galima tęsti statybos technologijų ir statybos inžinerijos mokslų srities magistrantūros programose bei atskirose viešojo administravimo, ekonomikos ar kitose socialinių mokslų srities programose.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Statybų technologijų bakalauro kvalifikacija reikalinga norint vadovauti statybos objektams, darbams ir projektams, projektavimo darbams, dalyvauti statybos valdymo, projektų valdymo, konsultacinėje, rinkodaros, reklamos, ryšių su visuomene, draudimo ir tarpininkavimo, statybos investicijų, projektų plėtros ir valdymo įmonių bei bankų veikloje.
Asmuo, įgijęs statybų technologijų specialisto kvalifikaciją, turi:
- gebėti vertinti statybos rinkoje, statybos įmonėje, statybvietėje ar projektavimo įmonėje vykstančius procesus kaip visumą, išmanyti pagrindines šiuolaikinės statybos valdymo ir administravimo problemas ir mokėti jas spręsti, gebėti visapusiškai tobulėti ir adaptuotis nuolat kintančioje profesinėje, technologinėje ir etinėje statybos verslo aplinkoje, analizuoti, planuoti statybos ir finansines investicijas, vertinti veiklos rezultatus, suvokti politines, socialines, ekonomines, kultūrines visuomenės raidos priežastis ir sąsajas, analizuoti įmonės ir verslo strategines perspektyvas, valdyti projektus, taikyti veiksmingus sprendimų priėmimo ir statybos verslo vertinimo metodus.
- suvokti Lietuvos ir tarptautinės statybos rinkos ypatumus ir principus, procesus ir prielaidas, sprendimų priėmimo metodų ir statybos verslo vertinimo metodų pagrindus, pagrindinius verslo modelių analizės metodus, svarbiausius mikroekonominius ir makroekonominius reiškinius.
- mokėti dirbti savarankiškai ir komandoje, planuoti, organizuoti, kontroliuoti ir vertinti savo bei komandos darbą, veiksmingai bendrauti su kolegomis, partneriais ir klientais.

Statybų technologijų bakalauro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitete pasirinkus studijuoti statybos technologijų ir valdymo studijų programą.
Norintiesiems siekti statybų technologijų bakalauro kvalifikacinio laipsnio reikia turėti ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą.
Valstybės mastu nepripažįstami neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti statybos inžinieriumi. Tokiam asmeniui nesuteikiama teisė dirbti šios kvalifikacijos reikalaujantį darbą.
Įgiję statybų technologijų bakalauro kvalifikacinį laipsnį asmenys gali dirbti statybos verslo ir su statybos verslu susijusiuose viešojo administravimo sektoriaus įmonėse ir institucijose.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju