Mokymo programos
Transporto inžinerinė ekonomika ir vadyba
Valstybinis kodas: 612N18001
Kodas pagal ISCED: 51134
Lygmuo ir/ar tipas:
Aukštojo mokslo universitetinės studijos
Socialinių mokslų studijų sritis
Baigimo sertifikatas: Bakalauro diplomas

Anotacija arba apibūdinimas

Studijų programa skirta rengti vadybos magistrus, turinčius žinių ir gebėjimų inžinerinės ekonomikos ir vadybos pagrįstų sprendimų formavimui pasitelkti šiuolaikines technologijas ir pažangius verslo organizavimo metodus, efektyviai naudoti ribotus išteklius, kurti vertę vartotojui, verslui ir valstybei, bei plėtoti veiklą taip, kad taikomi moksliniai tyrimai ir priimami verslo sprendimai sąlygotų šalies finansinį savarankiškumą, socialinės-ekonominės plėtros darną, būtų svaria nacionalinio ekonominio saugumo užtikrinimo priemone, sietų verslo plėtros strategijas su inovatyvių technologijų diegimu versle ir viešajame sektoriuje.
Stojantysis turi turėti technologijos, fizinių ar humanitarinių studijų sričių bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir atitikti priėmimo į universitetą konkursines sąlygas.
Būsimieji vadybos magistrai studijuoja: vadybos teoriją, mokslinių tyrimų pagrindus, inžinerinę ekonomiką, organizacijų teoriją, finansų apskaitą ir auditą, specializacijos dalykus, pasirenkamuosius dalykus iš programos mokslinio ir praktinio pobūdžio dalykų. Studijos baigiamos magistro baigiamojo darbo rengimu ir ginimu.
Studijų programoje numatytos 5 specializacijos.
- Gamybos vadybos specializacijoje suteikiamos gamybos vadybos žinios ir gebėjimai priimti strateginius gamybos valdymo sprendimus, vadovauti gamybiniams padaliniams, vykdyti pramonės įmonių strateginį valdymą pokyčių kontekstuose, taikyti antikrizinius metodus, ekonomiškai pagrįsti gamybinius sprendimus, imtis atsakomybės už pavaldžių darbuotojų veiklos kokybę, tobulinimą ir darbo atitikimą profesinei etikai bei pilietinėms normoms.
- Verslo projektų ir programų specializacijoje suteikiamos verslo projektavimo bei verslo projektų ir programų žinios ir gebėjimai taikyti verslo projektų ir programų rengimo, vertinimo bei valdymo metodologiją, moksliškai analizuoti strateginio projektų ir programų valdymo ypatumus šiuolaikinėmis rinkos sąlygomis, ekonomiškai grįsti verslo projektų ir programų valdymo sprendimus, rizikos ir neapibrėžtumo sąlygomis naudojant šiuolaikinius kiekybinius ir kokybinius metodus, taikyti naujausias kompiuterines programas.
- Elektroninio verslo vadybos specializacijoje suteikiamos sisteminės vadybos, ekonomikos ir elektroninio verslo žinios ir gebėjimai šias žinias kompleksiškai taikyti technologinio profilio verslo uždaviniams spręsti, inovacinei veiklai organizuoti, ekonomiškai grįsti strateginius elektroninio verslo sprendimus, vykdyti elektroninio verslo planavimo, organizavimo, plėtros veiklą, atsižvelgiant į globalios konkurencijos reikalavimus bei visuomenės vertybes.
- Verslo aplinkos valdymo specializacijoje suteikiamos vadybos ir ekonomikos žinios ir gebėjimai šias žinias kompleksiškai taikyti inžinerinio ir technologinio profilio verslo uždaviniams spręsti, inovacinei veiklai organizuoti, ekonomiškai grįsti ir efektyviai įgyvendinti skirtingo lygio vadybinius sprendimus, savarankiškai analizuoti kintančias konkurencines aplinkas, grįsti organizacijos strateginę perspektyvą nacionalinėje ir globalioje rinkoje, formuoti organizacijos išteklių ir verslo plėtros potencialą, atsižvelgiant į tvaraus augimo reikalavimus bei visuomenės vertybes.
- Inovacijų vadybos specializacijoje suteikiamos vadybos, ekonomikos ir inovacijų teorinės žinios ir gebėjimai vykdyti inovacijų projektavimo, sklaidos ir komercializavimo veiklą, kurti ir diegti inovacijų vadybos sistemas, vykdyti inovacijų ir prekių ženklų tarptautinį marketingą, taikyti sutarčių teisės normas, priimti inovatyvius sprendimus, įvertinant galimas visuomenės ir etinės veiklos pasekmes, atsižvelgiant į šiuolaikinius mokslo ir technologijų pažangos, internacionalizavimo procesų bei konkurencijos nulemiamus verslo ir viešojo sektoriaus poreikius.
Praktika nenumatyta.
Studijų programa baigiama magistro darbo rengimu ir ginimu. Baigusiajam suteikiamas vadybos magistro kvalifikacinis laipsnis.
Baigus inžinerinės ekonomikos ir vadybos magistrantūros studijų programą toliau galima tęsti studijas vadybos ir administravimo arba ekonomikos krypties doktorantūroje.
Pasidalink Facebook'e

Kvalifikacijos aprašas

Vadybos magistro kvalifikacija reikalinga norint dirbti vadovaujamą, analitinį, administracinį ir kitokio pobūdžio darbą gamybos ir paslaugų verslo sektoriuose, administravimo įmonėse ir organizacijose, švietimo įstaigose.
Asmuo, įgijęs vadybos magistro kvalifikaciją, turi žinių ir gebėjimų inžinerinės ekonomikos ir vadybos pagrįstų sprendimų formavimui pasitelkti šiuolaikines technologijas ir pažangius verslo organizavimo metodus, efektyviai naudoti ribotus išteklius, kurti vertę vartotojui, verslui ir valstybei, bei plėtoti veiklą taip, kad taikomi moksliniai tyrimai ir priimami verslo sprendimai sąlygotų šalies finansinį savarankiškumą, socialinės-ekonominės plėtros darną, būtų svaria nacionalinio ekonominio saugumo užtikrinimo priemone, sietų verslo plėtros strategijas su inovatyvių technologijų diegimu versle ir viešajame sektoriuje.
Vadybos magistro kvalifikacinį laipsnį galima įgyti universitetuose, kuriuose vyksta studijos pagal praktinio pobūdžio inžinerinės ekonomikos ir vadybos studijų programą.
Norintiesiems magistrantūroje siekti vadybos magistro kvalifikacijos reikia turėti technologijos, fizinių ar humanitarinių studijų sričių bakalauro kvalifikacinį laipsnį.
Neformaliuoju ar saviugdos būdu įgyti gebėjimai dirbti vadybos srityje nepripažįstami.
Įgiję vadybos magistro kvalifikacinį laipsnį magistras gali dirbti įvairaus profilio tarptautinėse ir nacionalinėse organizacijose inžinerinės ekonomikos ir vadybos specialistu, geba savarankiškai taikyti mokslinių ir taikomųjų tyrimų rezultatus, formuoti ir priimti pagrįstus sprendimus elektroninio verslo, gamybos, inovacijų vadybos, verslo aplinkos ir projektų valdymo srityse, tęsti studijas doktorantūroje.
Įstaigos, ruošiančios pagal šią mokymo programą
Pavadinimas Miestas/Savivaldybė Adresas
Vilniaus Gedimino technikos universitetas Vilnius Saulėtekio al. 11
Komentarai

Komentuoti gali tik registruoti Studijos.lt vartotojai

Aš jau esu ePasas.lt vartotojas  Tapti ePasas.lt vartotoju